Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Simply Raymond klasičnog chefa Raymonda Blanca jedna je od najpoučnijih gastro emisija koje smo gledali

Raymond Blanc čovjek je briljantne profesionalne biografije. Rođen u području između Burgundije i Jure, Blanc se 1977. godine preselio u Englesku, gdje je u Oxfordu otvorio restoran visoke kuhinje Les Quat Saisons. Restoran je odmah postao senzacija pa je četiri godine kasnije u mjestu Great Milton blizu Oxforda Blanc otvorio luksuzni hotel s restoranom, Maison aux Quat Saisons koji do danas drži dvije Michelinove zvjezdice.

Za Blanca su, među ostalima, radili Heston Blumenthal i Marco Pierre White. U devedesetima i dvijetisućitima Blanc je razvio niz bistroa i program gotovih proizvoda, koji se prodaju u engleskom lancu samoposluživanja Waitrose. Blanc, kod kojeg smo nažalost jeli samo jednom, u kolovozu ili rujnu 1996. godine, spada među najvažnije klasične chefove našeg vremena.

Blancova televizijska karijera traje dvadesetak godina, a ove se godine počela emitirati serija Simply Raymond, Blanc koja se može gledati i na hrvatskom izdanju 24Kitchen.

Prošle je nedjelje Blanc objašnjavao zašto misli da je slatka reine de glaces najbolja zelena salata na svijetu, kako koristiti putraste široke mahune i kako napraviti perfektan pire od mladog graška.

Pretpostavka za sva jela od mladog povrća u Maison aux Quat Saisons jest da se povrće bere par sati prije uporabe (Blanc je u svijet hrane ušao kao vrtlar i forager).

Simply Raymond jedna je od najpoučnijih gastro emisija koje su se ikad emitirale na hrvatskim nacionalnim i kabelskim televizijama. Ona uči o raznolikosti hrane, superiornosti svježe hrane (smiješno je misliti, govorimo li o visokoj gastronomiji, da se povrće, voće, meso i bijela riba uopće smiju zamrzavati) i o preciznosti u primjeni esencijalnih kulinarskih tehnika. Najtoplije preporučujemo.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.