Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SVAKA KRIZA JE PRILIKA Testiranje sigurnosti hrane do 2026. će biti biznis od 24,4 milijarde dolara

meso-diskont-supermarket

Još jedna potvrda o stanju prehrambenog sistema stigla je s novom studijom Global Industry Analyticsa (GIA). Testiranje sigurnosti hrane do 2026. će biti biznis od 24,4 milijarde dolara.  Globalni promet od testiranja sigurnosti hrane tijekom pandemije 2020.  procijenjena je na 17,4 milijardi dolara. Očekuje se da će kumulativna godišnja stopa rasta od 5,8% povećati tržište do 24,4 milijarde. 

“Sigurnosni testovi pomažu u održavanju kvalitete prehrambenih proizvoda, u pogledu njihova izgleda, sastojaka i okusa,” navodi se u izvješću GIA -e. “Rastuća zabrinutost za sigurnost hrane i vode i stroži ekološki propisi povećavaju potrebu za ispitivanjem zagađivača, stvarajući tako snažnu potražnju za dijagnostikom sigurnosti hrane.”

U izvješću se dodaje da je potreba za sprečavanjem kontaminacije hrane i smanjenjem učestalosti bolesti prenosivih hranom jedan od glavnih faktora rasta tog tržišta.  “Nedostatak odgovarajućih mjera za postupanje s hranom, neodgovarajući uvjeti skladištenja i nepropisna termička obrada glavni su razlozi kontaminacije hrane. Uz sve veću potrebu za usvajanjem standarda kvalitete u konzerviranoj hrani, sušenim prerađenim proizvodima, pecivima, gotovim proizvodima i dječjoj hrani, sve skupa potiče rast,” zaključuje GIA.

Europska unija nakon zadnjeg vala pandemije suočava se s masovnim povlačenjem prehrambenih proizvoda iz trgovina, a iz gotovo svake od članica dolaze otkrića o kriminalnim praksama i nemaru koji ugrožavaju sigurnost prehrane. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.