Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Azijski meni Hilton Garden Inna spada među uzbudljivije u Zagrebu: tom yum još je bolji nego lani

Restoran u Hiltonu u Radničkoj jako je velik, s efikasnom  klimatizacijom i ugodnim “industrijskim“ uređenjem. Radi se, dakle, o dobrom mjestu za bijeg od današnjih zagrebačkih 32 stupnja.

Jelovnik Hilton Garden Inna sastoji se od konvencionalne zapadnjačke sekcije, i od selekcije azijskih jela, koju je osmislio nepalski chef Tika Ram Sharma, s kojim blisko surađuje vijetnamska chefica gospođa Mimi, koja je danas odrađivala smjenu za ručak. Gospođa Mimi došla je u Zagreb prije devet godina, a u Hiltonu radi od 2019. Chefica Mimi dobra je prijateljica chefice Saralee, vlasnice superpopularnog tajlandskog street food kioska na Iblerovom trgu.

Obje dame dijele strast prema autentičnoj azijskoj hrani. Pa je tako današnji tom yum bio prepun lišća korijandera, koluta čilija i tanko narezanog lemongrassa; prije otprilike godinu i pol napisali smo da se u Hiltonu kuha najaromatičniji tom yum u Zagrebu, a ovaj današnji, zahvaljujući opojnom korijanderu, bio je još aromatičniji.

Poslije tom yum naručili smo zeleni curry, popularno zagrebačko tajlandsko jelo. Duboko zeleni umak bazirao se, prilično smo uvjereni, na domaćoj curry pasti, patlidžani su imali dubok, zadimljen okus, a kokosovog mlijeka nije bilo previše, što je dobro Jedino je nivo ljutine bio malo prenizak. Neobično je ali definitivno točno, da Hilton u Radničkoj poslužuje neka od uzbudljivijih azijskih jela u Zagrebu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.