Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOVE MJERE Najbolji restoran na svijetu Mirazur, uveo je covid potvrde

mirazur

Stvarnost novog vala covid pandemije bolno je sletjela na svijet fine dininga, tek prodisalog nakon godinu dana lockdowna. Francuska i New York uveli su nove mjere, restorani i barovi ne smiju primati goste bez covid potvrda. Danska Noma još je prije nekoliko tjedana obavijestila goste da će za rezervaciju morati pokazati covid potvrde.

Najbolji restoran na svijetu u izboru World’ 50 Best Restaurants, Mirazur chefa Maura Colagreca u Mentonu, goste je mailom obavijestio da nakon novih odluka francuske Vlade mora primijeniti nove sanitarne mjere. “Od 9. kolovoza sve osobe starije od 18 godina moraju pokazati covid potvrdu da bi ušle u restoran. Od 30 kolovoza ova mjera primjenjivat će se na sve osobe starije od 12 godina,” piše u mailu.

Osim covid putovnica restorani u Francuskoj smiju prihvatiti negativan PCR ili antigenski test napravljen u zadnjih 48 sati, ili potvrdu o preboljenju staru od 11 dana do šest mjeseci. Da ne bi napravili kaos u rezervacijama, u Mirazuru gostima koji ne zadovoljavaju ove uvjete omogućuju da 24 do 48 sati prije dolaska u restoran naprave antigenski test u lokalnoj ljekarni s kojom surađuju.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.