Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hoće li bezočne medijske manipulacije oko londonskog restorana biti kraj slave Salt Baea

salt-bae-tuzba

Nusr-et London u hotelu Park Tower u Knightsbridgeu, najavljen je kao krunski restoran Nusreta Gökçe poznatijeg kao Salt Bae. Sve u stilu. Glamurozni PR, jelovnik sa steakovima od 700 funti omotanima zlatom, puno priče. U nekoliko poteza, sve se survalo u tužni skandal i medijsku manipulaciju kakvu restoranska industrija rijetko viđa.

Nakon što se profilirao kao “živi meme” kako su ga nazvali neki američki kritičari, Salt Bae je izgradio globalni biznis s restoranima. Osim par neugodnosti (radnici u Americi su ga tužili da im nije isplatio plaće i da im krade napojnice, dobio je loše recenzije za jela od wagyua, venecuelanski autokrat Nicolas Maduro hvalio se Salt Baeovim zlatnim steakovima usred krize zbog koje su mu građani skapavali od gladi i slično) uglavom mu je dobro išlo. Otvorenje restorana u Londonu najavljuje se od  početka 2018. godine. No, iako je pandemija objektivno usporila stvari, sada je očito da su Salt Baeove najave za London uglavnom služile za stvaranje priče oko njegovog brenda.

Prvo je u lipnju 2019. objavljeno da otvara luksuzni restoran u Londonu. U studenom je, međutim, objavljeno da u Londonu otvara burger bar. U siječnju 2020, pak, objavljuje da neće otvoriti burger bar na Mayfairu. Ovoga svibnja u priču ubacuje najave o pozlaćenim steakovima, najgorem zamislivom retoranskom kiču nažalost dostupnom i u Hrvatskoj. S ljetom sve zamire i Salt Bae u lipnju više ne želi potvrđivati ni demantirati otvorenje u Londonu. U srpnju se, međutim, pojavljuje niz izrazito pozitivnih recenzija londonskog restorana. Koji nikad nije otvoren. Brend turskog chefa zadnjih je godina dobio nekoliko šamara i preživio ih, ali ovo što se događa oko restorana u Londonu trebalo bi ga konačno gurnuti na put u potpunu irelevantnost. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.