Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrvatska je i na današnjoj karti ECDC-a narančasta. Podaci o zarazi s Kvarnera i iz Istre zaista su fascinantni

korona-karta

ECDC je danas objavio svoju redovitu tjednu korona kartu. Hrvatska je obala i ovaj četvrtak, kao i prije sedam dana, ostala u narančastom, što se trebalo očekivati. ECDC naime objavljuje nove karte svakog četvrtka ali pojedine se zemlje načelno ocjenjuju s obzirom na dvotjedno stanje zaraze, što znači da hrvatski Jadran, koji je evaluiran prošli tjedan, ovog tjedna nije mogao pocrveniti osim u slučaju  zaista masovnog izbijanja zaraze.

Premda smo drugi dan zaredom debelo prešli 200 slučajeva na dan i premda imamo tridesetak posto više zaraženih nego prošli tjedan, podaci srećom još nisu alarmantni, pogotovo ne u usporedbi s drugim mediteranskim zemljama. Što znači da se superuspješna turistička sezona neometano nastavlja.

Važno je, još jednom, istaknuti posve fascinantne statistike iz Istre i Kvarnera. Premda u Istri boravi 300 tisuća ljudi  više nego izvan sezone, i premda su opatijski, lošinjski, krčki i rapski hoteli i kampovi žestoko prebukirani, Istra je danas zabilježila samo pet, a Primorsko goranska županija tek sedam novozaraženih. Čini se da je covid-19 odlučio izbjegavati sjeverni Jadran.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.