Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SEZONA RASTURA Jučer, u ponedjeljak, od Zagreba do Opatije vozilo se četiri sata

ceste-kolone-guzve-turizam

Srpanj je prošao izvanredno, da bi kolovoz počeo još senzacionalnije. Barem sudeći po gužvi na autocestama. A gužve na autocestama prilično su pouzdani indikator gužvi u hotelima, restoranima i kafićima na moru. Jučer, u ponedjeljak 2. kolovoza od Zagreba do Opatije vozili smo točno četiri sata, od jedan do pet. Evo kako je to izgledalo po dionicama.

Za četrdesetak kilometara od Lučkog do Karlovca trebalo nam je malo više od 90 minuta, s tim da smo neko vrijeme naprosto stajali jer se kolona u obje trake nije mogla ni pomaknuti. Na cesti nije bilo ni nesreća ni radova. Jedino previše auta.

Drugi se čep stvorio kod Vukove Gorice i trajao je sve do Bosiljeva. Za tih 12 kilometara trebalo nam je oko pola sata. Od Bosiljeva do Rijeke moglo se voziti normalno i brzo. Međutim, na prilazima Opatiji naletjeli smo na još dva velika zastoja.  Prvi na skretanju s autoceste prema Opatiji a drugi na samom ulazu u Opatiju, kraj benzinske crpke. Ovaj drugi zastoj bio je izazvan kvarom nekog komunalnog kamiona, kojeg je šleper pokušavao maknuti s ceste. Na sam ulazak u Opatiju izgubili smo još sat vremena, što je prilično bizarno. Nigdje osim u Opatiji nije bilo policije, niti bilo kakvih pokušaja regulacije prometa. Vozila hitne pomoći gurala su se kroz razmaknute kolone, poneki su vozili po zaustavnim trakama, kamioni su pretjecali jedni druge sa 60 na sat bez obzira na gužvu. 

U srpnju i kolovozu ovakve su gužve normalne subotom, eventualno petkom popodne u smjeru mora i nedjeljom u smjeru Zagreba. Ali nikad, baš nikad nismo naletjeli na tolike gužve ponedjeljkom. Ako se ovaj trend nastavi, čini se da bi se prvi tjedan u kolovozu po broju dolaska turista u pojedinim županijama mogao izjednačiti s prvim kolovoškim tjednom 2019.godine. Istra je, uostalom, završila srpanj s 90 posto noćenja u usporedbi s pretprošlom godinom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.