Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

AUSTRIJSKO VELEPOSLANSTVO 250 Austrijanaca vjerojatno se zarazilo na Zrću

zrce

“Prema informacijama koje su državne vlasti dostavile austrijskom Veleposlanstvu, festival Austria goes Zrće vjerojatno je uzrok širenja infekcije. S današnjim datumom 250 posjetitelja festivala po povratku u Austriju pozitivno su testirana na covid 19.” Ovo je doslovni citat iz odgovora veleposlanstva Repubilke Austrije u Zagrebu, na upit riječkog Novog lista.

Podsjetimo, austrijski su mediji jučer i prekjučer izvještavali o 94 zaražena na Zrću, što su naše vlasti žestoko osporile.. Sada, međutim, austrijska država službeno kaže da je 250 njenih građana “vjerojatno zaraženo na Zrću”, što cijelom ovom slučaju daje drukčiju težinu i prijeti izbijanjem međunarodnog skandala, koji sigurno neće koristiti hrvatskom turizmu. U Novom listu navode da Veleposlanstvo izraz “vjerojatno” koristi diplomatski. 

Festival na Zrću je, kako navode austrijski mediji, ove godine posjetilo oko 19 tisuća Austrijanaca. Kao i lani, austrijski mediji vijesti o zaraženima objavljuju pod dramatičnim naslovima poput nazivanja Zrća “korona klasterom” na televiziji Puls24. Stožer regije Gornje Austrije brojkama od 47 zaraženih povratnika sa Zrća dodaje i 14 zarežnh maturanata koji su ljetovali u Poreštini preko austrijske agencije X-Jam. Dnevni listovi detaljno prate situaciju s povratnicima iz Novalje po regijama i preporučuju svima koji su bili na Zrću da odu na PCR test.  

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

AUSTRIJSKO VELEPOSLANSTVO 250 Austrijanaca vjerojatno se zarazilo na Zrću

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min