Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Trgovac kraj Verone u izlog stavio vina s Hitlerom i Mussolinijem. Razgrabljena su

Hitler se rasprodao odmah, u četvrtak je ostalo još pr boca Mussolinija,javlja lokalni portal Corriere del Veneto. Vlasnik jednog minimarketa u mjestu Garda blizu Verone u izlog je stavio boce vina s Hitlerom i Mussolinijem na etiketama. Prodao ih je u nekoliko sati.

Talijanima su ta vina poznata. Dolaze iz starih zaliha, koje je 2012. moralo povući nekoliko trgovaca u Jesolu, Gardi i Bologni, presudom suda u Bolzanu koji je prodaju tih vina proglasio rehabilitacijom fašizma. Vina je napravila jedna pijemontska vinarija kao “posvetu i podsjetnik na povijest.”   

“Ovim izvrsnim vinima želimo pomoći onima koji su ih odabrali da se sjećaju, a prije svega da ne zaborave, “stoji na stražnjim etiketama, gdje piše i da “nisu politički motovirane.”

Vinarijama se korištenje povijesnih ličnosti na etiketama čini dobro za prodaju: vidjeli smo vina sa Staljinom, Che Guevarom, Papom Ivanom Pavlom II, tvrde da tržište to traži. A da se još bolje prodaju vina s Rommelom, Marxom, Franjom Josipom, Sissi, Ben Gurionom. Najveća potražnja je, očekivano, za najmračnijim i najkontroverznijim likovima. Proizvođač vina posvećenih Hitleru i Mussoliniju tvrdi da ima distributera u Venetu i sa kupci ta vina traže kao “zanimljiva kolekcionarska vina”. Čini se da su glupost i neukus vječni prodajni aduti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.