Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Što je novo u Noelu? Skoro sve, uključujući i prvi vegetarijanski meni chefa Brune Vokala

noel-vege

Noel je ovih dana uveo prvi vegetarijanski meni od svog otvaranja To je sjajan potez, jer u Hrvatskoj vrlo malo vrhunskih chefova zaista ambiciozno pristupa kuhanju i s povrćem, žitaricama i sirom: uz Tvrtka Šakotu i Jeffreya Velllu tu je sada i Bruno Vokal.

Vegetarijanski meni gospodina Vokala sastoji se od niza jela nazvanih po glavnim sastojcima; rajčica se servira s ribizlom i smokvama, mrkva s bazgom i bademom, cvjetača s prepeličjim jajem, limetom i pinjolima, koraba s gljivama i žumanjkom, a breskva s divljim biljem, bijelom čokoladom i maslinovim uljem. Vegetarijanski Noelov meni košta 650 kuna, a uz opciju slaganja s vinima postoji i opcija slaganja sa sakeom.

Noelov suvlasnik, šampionski sommelier šivan Jug danas nam je rekao da je restoran zasadio vrt blizu Čazme, pa se nadaju kako će već idućeg proljeća skoro sve povrće brati u vlastitom vrtu. Povrće će biti ubrano na dan kad će se pripremati u Vokalovoj kuhinji. Vegetarijanski meni i vlastiti vrt u režimu prirodnog uzgoja nisu jedine novosti iz jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom.

Tu je i nova web stranica, koja izgleda efektnije od bilo koje zagrebačke restoranske web stranice, a uz to je izuzetno funkcionalna i informativna.

Tu je novo radno vrijeme. Noel ukida ručak jer se želi koncentrirati isključivo na degustacijske menije i visoku  kuhinju. Tu je, naposljetku, obnovljena ambicija iz 2019. godine. Prije dvije godine Ivan Jug bio je gotovo opsjednut drugim Michelinovom zvjezdicom.

Pa je došla korona i teških godinu dana borbe za opstanak. Gospodin Jug  danas nam je rekao da je druga Michelinove zvjezdica strateški Noelov cilj u narednom razdoblju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.