Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOVE MJERE Njemačka vlada razmišlja o zabrani ulaska u restorane svima koji nisu cijepljeni

merkel

Njemačka vlada razmišlja o novom paketu protuepidemijskih mjera zbog rasta broja novih slučajeva zaraze covidom-19. Među prijedlozima koji se razmatraju je i zabrana ulaska u rsetorane svima koji nisu cijepljeni. Dakle, da negativan test postane irelevantan i da se u restorane pušta samo goste s potvrdama o cijepljenju.  

Prijedlog je iznio Helge Braun, liječnik i predstojnik ureda njemačke kancelarke Angele Merkel. Ova mjera uvela bi se ako trend širenja zaraze ostane  visok. Braun je za Bild am Sonntag rekao da će “cijepljeni imati više slobode od necijepljenih”. Nova ograničenja, objasnio je, trebala bi smanjiti broj kontakata cijepljenih i necijepljenih građana. Necijepljenima bi se osim u restorane zabranio ulazak u kina i na stadione, bez obzira na to što možda imaju negativan test. Vlada ne želi riskirati. Kancelarka Merkel još je u ožujku predložila zatvaranje supermarketa i novi lockdown. 

Francuska je jučer, unatoč glasnom protivljenju ugostitelja, izglasala zakon koji restorane i barove obvezuje da kontroliraju covid potvrde i testove na ulazu i puštaju samo cijepljene goste i one s negativnim testovima. Isto važi za vlakove i avione te muzeje, kina i bazene koji primaju više od 50 osoba. Restorani uhvaćeni da ne kontroliraju goste bit će kažnjeni s 1000 eura, a ako ponove prekršaj kazna će značajno rasti. Zakon stupa na snagu početkom kolovoza.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.