Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ikador u subotu organizira sedmoslijednu šampanjsku večeru s dva briljantna vina, bijelim i rose Grand Vintageom iz 2013.

Ikador u Iki, jedan od najboljih jadranskih hotela, ove subote priređuje gastronomsku večeru posvećenu Moët et Chandonu. U Ikadorovu fine dining restoranu Nobilion, chef Dino Knežević priređuje sedmoslijedni  meni, sa isključivo šampanjskim wine pairingom. U hrvatskoj je restoranskoj praksi sasvim rijetko da se uz sve sljedove poslužuje šampanjac. Sjećamo se da je je Noel prije pandemije organziirao  nekoliko šampanjskih večera (Krug , Ruinart). U veljači 2019. godine Pelegrini je također pripremio večeru posvećenu Ruinartovim  šampanjcima.

Nobilinova večera ove subote 31. srpnja počinje carpacciom od brancina uz kojeg se toči Brut Imperial. Slijedi tartar od boškarina, s kojim će se piti Rose Imperial.

Uz marinirane jakovske kapice u umaku od lemongrassa poslužit će se polusuhi Moëtov Nectar, a uz gusja jetra s umakom od malina Nectar Rose; ovaj nam se pairing čini osobito dobro pogođenim, zbog kombinacije slatkoće, voćnosti i i svježine.

ikador-dino-knezevic
Chef Dino Knežević

Uz prvo glavno jelo, prepeličja prsa s crnim tartufima, servirat će se Grand Vintage iz 2013. godine. Grand Vintage autorska je međuvarijanta Moët et Chandona, pozicionirana između baznih šampanjaca i Dom Perignona. Radi se o velikim, moćnim, beskompromisnim vinima s vrlo mnogo karaktera.

Drugo glavno jelo, tuna s rižotom od graška u umaku od mente, združena je s vrlo snažnim ružičastim Grand Vintageom iz 2013. godine, koji po strukturi i bouquetu podsjeća na burgundska  crna vina od pinot noira.

Šampanjska večera u Nobilionu završava čokoladnim mousseom od Valrhone Ivoire, s coulisom od jagoda uz koji gosti mogu piti slatki Moët Imperial Ice.

ikador-moet2 copy

Šampanjska večera u Ikadoru, koja se održava u subotu 31. srpnja ,košta 990 kuna po osobi, što je odlična vrijednost za novac. Naime, u većini hrvatskih fine dining retorana degustacijski meni košta između 700 i 1000 kuna, bez vina. U Ikadoru se u s subotu večera s vintage šampanjcima nudi za 990 kuna.

Šampanjska večera Moet et Chandona

Nobilion, hotel Ikador, Ika

subota, 31. srpnja 2021.

cijena 990 kuna

broj mjesta je ograničen

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.