Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Čini se da britanski eksperiment radi: Poslije ukidanja svih mjera, broj novozaraženih pao je za 20 posto

london-cocktail-week-lyan

Prije točno osam dana 19. srpnja britanski premijer Boris Johnson ukinuo je skoro sve epidemiološke mjere. Velika Britanija tih je dana bilježila oko 50 tisuća novozaraženih na dan.

Pojedini znanstvenici i predstavnici zdravstvenih vlasti upozoravali su kako će poslije ukidanja mjera broj novih dnevnih slučajeva narasti na barem 100 tisuća. Srećom, dogodilo se sasvim suprotno. Broj novozaraženih pao je ispod 40 tisuća na dan. U tjednu poslije ukidanja mjera, ukupni broj novozaraženih dvadesetak je posto manji nego u tjednu prije ukidanja mjera, što zaista nitko nije očekivao.

Čini se da britanski eksperiment funkcionira. Važno je znati da je u Velikoj Britaniji protiv korone dosad cijepljeno čak 47 milijuna ljudi, što je 70 posto ukupnog stanovništva. Osobito je impresivno da je barem jednom dozom cijepljeno 88 posto starijih od 18 godina. U Velikoj Britaniji zasad je potrošeno oko 84 milijuna doza cjepiva. Velika Britanija je, dakle, mogla uspješno ukinuti mjere zahvaljujući masovnom cijepljenju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.