Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U centru Splita otvoren je Bar Sistema, ambiciozni novi projekt barmena Antea Ivaniševića

bar-sistema-1

U utorak 20. srpnja u centru Splita otvoren je Bar Sistema, novi craft koktel bar. “Nakon dvije godine rada u New Yorku i godine na Novom Zelandu odlučio sam se vratiti u Split i otvoriti svoj koktel bar. Ideja je sve dići na viđi nivo, od uređenja preko izbora čaša, tehnika pripreme i sastojaka koktela. Nadamo se da ćemo podići kulturu ispijanja koktela jer Hrvatska to zaslužuje,” rekao nam je osnivač Bar Sisteme, barmen Anteo Ivanišević.

Split več  godinama ima izvrsni bar Noor, ali Bar Sistema je nešto drugo. Puno energičniji, nešto veći, okrenut kombinaciji noćnog provoda i kvalitetnih koktela po uzoru na London, New York i ostale svjetske miksološke centrale. Tema koktel karte u Bar Sistemi je Age of Discovery, razdoblje velikih istraživanja od 17. do 19. stoljeća. Imena koktela posvete su istraživačima i novim krajevima i vrijednostima otkrivenima zahvaljujući viziji i riziku u koji su se upuštali hrabri pojedinci. 

bar-sistema-3

Dizanje kulture ispijanja koktela u Hrvatskoj kakvo zamišlja Bar Sistema, također je svojevrstan avanturistički poduhvat, tako da je, barem konceptualno, s novim splitskim koktel barom sve na mjestu. O koktelima ćemo izvijestiti prvom prilikom kad odemo u Split.

Zasad izdvajamo preporuke staffa: Volta do mar od votke infuzirane hibiskusom s destlliranim bosiljkom i kombuchom od mente, Columbian exchange, pisco i mezcal infuzirane limunskom travom, fermentiranim ananasom s korijanderom i kardamomom a la tepache i la noche triste, od Antique pelinkovca s teranino prošekom dva sata kuhanim u sous videu s matičnjakom i kaduljom, sokom od kupine dobivenom parenjem i sodom od crvenog ribiza.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.