Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kako je moguće da Istra bilježi rekordne turističke brojke a novozaraženih uopće nema?

rovinj-anna-church

U Istri je jučer boravilo više od 240 tisuća turista, što je skoro trideset posto od ukupnog broja gostiju na Jadranu. Istodobno, to je sedamdeset tisuća ljudi više nego lani na isti dan, i samo četrdeset tisuća manje nego 2019. godine.. istra se, dakle, približava turističkim rekordima i više je nego udvostručila svoj uobičajeni broj stanovnika. Istodobno u Istri, usprkos tako velikom broju ljudi, od kojih budimo realni gotovo nigdje nitko ne nosi maske; Istra usprkos tolikoj gužvi uopće nema novozaraženih.

Jedan novi slučaj prekjučer, pa nijedan jučer i danas, i tako tjednima. Kako je moguće da u trenutno nanapučenijem dijelu Hrvatske uopće nema korone? Jedan je razlog cjepivo. Istra, poslije Zagreba, bilježi najviše cijepljenih u Hrvatskoj. Velike hotelske kuće početkom sezone su započele očigledno vrlo efikasnu kampanju za cijepljenje. Pridružili su se i privatni hotelijeri i restorateri. Doslovno ne znamo ni jednog istarskog restoratera, chefa ili konobara koji nam se nije pohvalio da je cijepljen ( ili da je prebolio koronu).

Drugo, možda još važnije, istarski turistički model ne podrazumijeva masovna okupljanja. Istra nema ništa poput Zrća ili Carpe Diiema, u Istri nema velikih koncerata, a lokalne vlasti odustale su od lokalnih fešti. Istra se, dakle, odlučila baviti održivim turizmom u vrijeme epidemije, koji se temelji na tri segmenta: dobrim restoranima, vinima i uljima, korektnim do dobrim hotelima, vilama i kampovima, i moru i suncu. Zasad im ide odlično.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.