Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hiša Fink u Novom Mestu mogla bi postati novo gastronomsko igralište za Zagrepčane s covid potvrdom

hisa-fink-1

Hiša Fink udaljena je dvadesetak metara od prelijepe, dubokozelene Krke. I oko 45 minuta vožnje od centra Zagreba pod uvjetom da na Bregani nema gužve i da imate covid potvrdu. Koju je ljubazni slovenski policajac jučer tražio.

hisa-fink-sala

Zagrepčani oduvijek rado idu jesti u Sloveniju. Ošteria Debeluh Jure Tomiča više je zagrebački nego slovenski restoran. U Dvorcu Otečec teško je ne naići na auto sa zagrebačkom registracijom. Hiša Fink nije bitno udaljenija od Dvorca Otočec, ali je gastronomski neusporedivo uzbudljivija.

Chef Damjan Fink surađivao je i s Anom Roš, a nedavno je otvorio drugi, bezglutenski restoran u centru Novog Mesta. Hiša Fink nije, međutim, limitirana specifičnim  nutricionističkim pravilima. Hiša Fink je hedonistički  restoran s vrlo preciznim kuhanjem, dobrim sastojcima i skoro izvrsnim izborom vina.

hisa-fink-4

Ovih dana u Hiši Fink, čiji vrtni stolovi gledaju ravno na Krku, možete birati između dva kratka menija. Riblji jelovnik počinje sa škampima i tartarom od tune i nastavlja se pohanom  hobotnicom, dok se među glavnim jelima nude sabljarka, file brancina i steak od tune. Mesni meni počinje goveđim carpacciom. Glavna su jela biftek, Wellington od jelena i teleći kotlet. U oba se menija nudi par istih međujela, od kojih je najzanimljivije poširano  jaje s tartufima, lisičarkama i vrganjima.

hisa-fink-5

Kasni ručak u Hiši Fink počeli smo sirovim škampima u kremi od limete i naranče, koji su bili slatki i svježi, i kojima su mali listovi mente dali dodatnu dimenziju. Tartar od tune bio je dobar, kao i sabljarka s grilanim  lisičarkama i pečenim karfiolom. No , Wellington s jelenom nije bio dobar.Wellington s jelenom bio je fenomenalan.

hisa-fink-3

Wellington s jelenom, pečenim gotovo blue, dovoljan je razlog da se odvezete u Hišu Fink. Polusirovo, sočno meso s vrlo jakim, tamnim okusom divljači uživalo je u hrskavom i masnom tijestu, dok su pečene, srednje  velike kriške vrganja cijelom jelu dale šumsko-zemljasti okus. Wellington s jelenom trebao bi postati potpisno jelo Hiše Fink, restorana koji se bavi suvremenim konvencionalnim kuhanjem.

hisa-fink-2

Hiša Fink zbog epidemioloških mjera, trenutno nema otisnutu vinsku listu. No, izbor vina je jako dobar do izvrstan: od Bollingera do Perignona, od Kramara do Simčiča, plus Aci Urbajs, slovenski genij prirodnih vina.

Konobar koji nas je posluživao iznimno je kompetentan i pristojan profesionalac, koji zna svaki detalj o svim vinima u restoranu. Naposljetku, Hiša Fink nije skupa.  Butelju Bollingera, još nekoliko čaša drugih vina i uistinu jako dobar ručak platili smo 190 eura.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.