Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

A zašto premijer misli da bi bilo dobro da sezona traje do rujna kad bi trebala trajati barem do studenog?

plenkovic-n1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković jučer je izjavio kako će Vlada poduzeti sve da sezona potraje do rujna. Riječ je o prilično nisko postavljenom cilju, koji obeshrabruje ozbiljne investitore u hrvatski turizam.

Ako Hrvatska želi biti relevantna i prosperitetna turistička destinacija, puna sezona na Jadranu mora trajati od Uskrsa pa barem do prvog studenog, kao i tijekom Adventa i božićnih i novogodišnjih blagdana. To je jedan plus jedan, conditio sine qua non budućnosti hrvatskog turizma.

U Vladi sada mogu reći da su mislili na ovu sezonu koja je, premda manje nego lanjska, značajno uvjetovana pandemijom. Međutim, i tu se radi o krivoj perspektivi.

Budući da je jasno kako se i kod nas i u mnogim europskim i svjetskim zemljama dobar dio stanovništva ne želi cijepiti, moramo se naviknuti na dulje razdoblje života s virusom: tko može jamčiti da se pandemija neće produljiti i do idućeg ljeta? Ako se, dakle, moramo adaptirati na suživot s virusom, Vlada mora razvijati ekonomske strategije i politike shodne takvoj situaciji.

Što znači da Hrvatska turistička politika naprosto mora koristiti alate koji su joj na raspolaganju, poput covid potvrda i obaveznog cijepljenja turističkih i ugostiteljskih radnika, da bi maksimalno produljila sezonu koja ionako ima efekt multiplikatora na brojne hrvatske industrije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.