Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tekka je svoj vrhunski sushi prenijela u jedan od najljepših rovinjskih vrtova. Rezultat je neodoljiv

tekka-lone-5

U lijepom, mirisnom zelenom vrtu hotela Lone, blizu plaže, jedemo otkako se Lone otvorio. Ondje je svojedobno kuhala Priska Thuring. Zadnjih je godina Loneov restoran kraj mora izgubio bilo kakav gastronomski identitet. Pa je Maistra postupila sasvim logično: umjesto da traži nekog ozbiljnog chefa s jasnim restoranskim konceptom, odlučila je taj atraktivni prostor dati jakom i jasno definiranom brendu.

tekka-lone-8

Tekka je izvrstan izbor zbog dva razloga. Prvo, Tekka je najbolja u svom žanru u cijeloj zemlji. I drugo, Rovinj nema pravi japanski restoran, a sushi na moru odlično se prodaje, o čemu svjedoče uspjesi Matsunokija na Lošinju i Madura u Zadru, kao i popularnost sushi menija u opatijskom Navisu.

Tako su Tekka i Lone postali partneri, a restoran Tekka by Lone otvorio se prije četiri dana, u ponedjeljak 12. srpnja, na jednoj od uistinu najljepših rovinjskih restoranskih terasa.

tekka-lone-7

Tijekom jučerašnje večere rovinjska je Tekka ostavila dojam kao da radi najmanje četiri mjeseca, a ne tek četvrti dan. Skupina tvrdih profesionalaca (tri konobara i tri kuhara stigli su iz Zagreba) predvođena Mariom Minderom, vlasnikom Tekke, osigurala je uigranost i brzinu servisa, dok je hrana jednako dobra kao u originalnom restoranu.

Salata od marinirane tune s mladim špinatom i mangom u slatkasto kiselom dressingu osvježavajuće je i aromatično predjelo s neobičnom i zabavnom teksturom kockica tune; doimaju se tvrdo, da bi se na prvi griz rastopile u ustima.

Tartar od tune s kozjim sirom bio je uobičajeno izvrstan, dok su nigiriji naprosto veličanstveni: nigiri s Torom, nigiri s ježincem i nigiri s jeguljom spadaju u najuži krug najboljeg sushija koji se može probati u Hrvatskoj, a definitivno su konkurentni i izvan Hrvatske.

tekka-lone-2

Tekkin rovinjski jelovnik nešto je kraći od zagrebačkog, no sadrži sve glavne favorite: od široke selekcije sushija i sashimija, preko tajlandske juhe i spring rollsa do black coda.

tekka-lone-1

Vinska karta opširnija je i zanimljivija je od zagrebačke, s nekoliko izvrsnih stranih vina po pristojnom cijenama, poput sancerrea Comte Lafond i Movijinog Velikog Belog. Oba koštaju nešto više od 400 kuna, dok Zillikenov startni ali dražesni rizling Butterfly stoji 330 kuna. Hrvatska su vina naravno jeftinija. Izbor šampanjaca je relevantan, s nizom klasičnih etiketa, ali se na čaše toče samo dva konzervativna brenda.

Tekka je svoje golemo profesionalno znanje uspješno prenijela u neodoljiv ambijent Loneova vrta (naravno, možete jesti i u blagovaonici) i tako kreirala jedan od najatraktivnijih rovinjskih restorana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.