Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ŠIME JE SENZACIONALAN I na plus 35 kuha grah s kobasicom i grah s rebricama

kod-sime

Danas je u Zagrebu već u podne bilo preko trideset stupnjeva, a do pet bi temperatura trebala narasti na 35 ili 36. Po tropskim se vrućinama jedu salate, hladne juhe, razna jela od povrća, ribe, eventualno roštilj. Oni koji jako dobro podnose vrućinu tvrde da im je pizza sasvim okej, pa nek im bude. Ali, na plus 35 usred ljeta, gotovo se nigdje ne jede varivo od graha s kobasicama. Osim kod Šime.

Kod Šime je omiljena zalogajnica u Martićevoj preko puta tržnice Kvatrić, poznata po jelima na žlicu. Šime namjerno nije sezonski orijentirani bistro. Danas, kad su svim kuharima i restoraterima usta prepuna sezona, sasvim je ispravno da postoje lokali koji cijelu godinu kuhaju jedna te ista pouzdana i popularna jela. Svejedno, mislili smo da će tropske vrućine natjerati Šimu da barem malo olakša svoj jelovnik.

Danas smo vidjeli koliko smo se prevarili. Na crnoj ploči ispred ulaza u zalogajnicu Kod Šime reklamiraju se, i to na prva dva mjesta, grah s rebarcima i grah s kobasicom. Tu su još čobanac i špek fileki. Kod Šime je vrlo profesionalna zalogajnica koja ne bi kuhala grah na plus 35, da mnogi stalni gosti ne traže grah. Stoga ova nevjerojatna srpanjska ponuda bistroa na tržnici Kvatrić svjedoči i o nutricionsitičkim navikama brojnih Šiminih gostiju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.