Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SUHI FINALE Uoči utakmice Italija-Engleska niz talijanskih gradova zabranio prodaju alkohola u panici od širenja pandemije

Italija i Engleska večeras igraju finale Europskog prvenstva. Pomisao na talijansku pobjedu većini Talijana izaziva euforiju, ali u nekima izaziva paniku.  Talijanski portali u subotu i nedjelju se pitaju kako će ljudi gledati utakmicu i slaviti kad u mnogim gradovima još važe pandemijske zabrane točenja alkohola. Štoviše, niz talijanskih gradova u posljednjih je nekoliko sati donijelo nove uredbe, sa specifičnim zabranama povezanima s finalom Eura.

Gradonačelnica Virginija Raggi u Rimu je zabranila prodaju alkoholnih pića u trgovinama i u automatima od 18 do 7 ujutro, zabrana važi cijelo ljeto do 15. rujna. Od 18 sati nije moguće konzumirati alkohol i alkoholna pića u staklenim bocama na javnim mjestima ili mjestima otvorenima za javni prijevoz te na neograđenim zelenim površinama. Od 20 sati do 7 sati sljedećeg dana zabranjeno je iznošenje alkoholnih pića i alkoholnih pića u čašama i staklenim bocama iz klubova, trgovina i bilo kakvih trgovina hranom i pićem.

U Avellinu, gradonačelnik Gianluca Festa predviđa zabranu koja važi za cijelu Kampaniju: od 21 sat ne smiju se prodavati alkoholna pića bilo koje jačine na bilo kojem mjestu. Od 18 sati pića, alkoholna i bezalkoholna smiju se prodavati samo u jednokratnoj ambalaži, uz apsolutnu zabranu stakla i limenki. Zabrana vrijedi do kraja kolovoza.

U nedjelju, 11. srpnja od 19.30 do sljedećeg jutra do 5 sati ujutro u Cuneu će biti zabranjena prodaja alkohola za van. U Bielli, gradonačelnik Claudio Corradino doni je pravilnik o zabrani alkohola za van do 6 ujutro nakon finala.  Slične su zabrane u Pijemontu u Mondoviu, na Siciliji u Castelvetranu, u Raveni, u Beneventu.

U Torinu, gradonačelnica Chiara Appendino zabranila je prijenost utakmice na velikim ekranima na trgovima i uvela niz zabrana koje su počele još u subotu: trgovine koje prodaju hranu u središtu grada zatvaraju se u 21 sat, od 24 do 3 ujutro zabranjena je prodaja alkohola. U tom razdoblju alkohol će se smjeti točiti samo u gostima lokala koji sjede zas tolovima. Automati za piće moraju biti blokirani. U cijelom Torinu, između 21 sat u nedjelju i 7 ujutro u ponedjeljak bit će  zabranjeno “posjedovanje radi konzumiranja, na javnom mjestu ili za javnu upotrebu, pića u staklenim posudama – poput boca, čaša ili metala”. Bit će ovo vrlo neobičan finale za Talijane. Čini se da će u Engleskoj atmosfera biti bitno opuštenija. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.