Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Prvu službenu večeru nakon pandemije u Elizejskoj palači kuhao je Mauro Colagreco

colagreco-elizejska

Elizejska palača jedina je visoka državna institucija na svijetu koja ozbiljno shvaća visoku gastronomiju. Pažnja varira od predsjednika do predsjednika, ali Elizejski vinski podrumi uvijek su impresivni, a sada imaju predsjednika  foodieja s pristojnim znanjem o vinima. Od prijema za francuske chefove do medijskog tretmana važnih večera, od Giscarda d’Estainga do Emmanuela Macrona, Elizejska palača nije samo važna francuska politička adresa, već i gastronomska. 

Stoga je dosta pažnje izazvala vijest da je u Elizejskoj palači održava prva svečana večera nakon pandemije, Predsjednik Emmanuel Macron priredio ju je za talijanskog predsjednika Sergia Mattarellu.

Meni za prijem potpisao je i kuhao chef Mauro Colagreco s timom Mirazura, najboljeg restorana na svijetu u izboru World’s 50 Best Restaurants, u suradnji s Fabriceom Desvignesom, koji je na mjestu glavnog chefa Elizejske palače naslijedio legendarnog Guillaumea Gomeza. Gomez je u veljači otišao u novu misiju za predsjednika, kao ambasador francuske gastronomije.

“Kakva čast ponovno kuhati u Elizjeskoj palači, za predsjednika Emmanuela Macrona i njegovu suprugu Brigitte Macron, ovoga puta povodom službenog posjeta talijanskog predsjednika Sergia Mattarelle. Čestitam svom timu iz Mirazura i zahvaljujem chefu Fabriceu Desivignesu, Christelle Brui i njihovim timovima, kod njih smo se osjećali kao kod kuće,” objavio je Colagreco 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.