Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Na novoj europskoj korona karti Hrvatska je zelena, a Španjolska i Portugal nalaze se u crvenoj zoni

Prije samo nekoliko mjeseci nismo mislili da će korona definirati i ovogodišnju turističku sezonu. Međutim, kako su cjepiva prvo kasnila a zatim se pokazalo da se vrlo mnogo ljudi ne želi cijepiti, kretanje pandemije i početak četvrtog vala očigledno određuju gdje će se ljetovati. Prema sadašnjem stanju stvari, Hrvatska je u privilegiranom položaju.

Na najnovijoj karti Europe koju  je sinoć objavio Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC), cijela je Hrvatska u zelenom. Veći dio Europe također je u zelenom. Međutim, skoro cijela Španjolska i Portugal u crvenoj su zoni s tek nekoliko narančastih područja. U crvenoj su zoni neka od najvažnijih španjolskih turističkih središta, kao što su Barcelona i Sevilla, a pojedine članice Europske Unije, poput Njemčake i Francuske, već su izdale upozorenja svojim građanima da ne putuju u Portugal.

Zanimljivo je da Portugal i Španjolska s cijepljenjem stoje jednako loše ili tek neznatno bolje od Hrvatske, što jasno govori o tome koliko nizak postotak cijepljenih može biti opasan za turističku sezonu. Vrlo je moguće da europski turisti koji su planirali provesti ljeto u Španjolskoj ili Portugalu, sada odu u Hrvatsku. No, to će se dogoditi jedino pod uvjetom da naše brojke ostanu jednako dobre.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Na novoj europskoj korona karti Hrvatska je zelena, a Španjolska i Portugal nalaze se u crvenoj zoni

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min