Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rovinj je hrvatski šampion turizma. I cijepljenja. Imaju 80 posto cijepljenih

rovinj-ulica

Rovinj je grad s uvjerljivo najviše dolazaka i noćenja u prvoj godini postepidemijskog turizma. Prije korone Rovinj je mjesto hrvatskog statističkog turističkog šampiona dijelio s Dubrovnikom i Splitom (Vir ne računamo jer tamo nema hotela) no ove je godine posve usmaljen na vrhu liste najposjećenijih hrvatskih destinacija.

Rovinj je posve usamljen i na vrhu liste gradova s najvišim postotkom cijepljenog stanovništva.

Čak je 8o posto rovinjskih stanovnika cijepljeno! Ova vijest zaista zaslužuje uskličnik.

S obzirom na tako visok postotak cijepljenosti, Rovinj se mirne duše može proglasiti prvim hrvatskim covid free gradom. Rovinj se danas može reklamirati kao covid free destinacija.

Rovinj već dugo godina, otkako je Adris prodao Tvornicu duhana, živi isključivo od turizma. Rovinjci su itekako svjesni značaja cijepljenosti za ovosezonske turističke rezultate, pa je sasvim logično da su se svi cijepili (osim ,možda, sirotog antivaksera Tonija Cetinskog) I ide im jako dobro. Naravno, ne samo zbog cijepljenja, ali i zbog cijepljenja.

Sada se nažalost moramo zapitati zašto mnogi drugi koji žive od turizma, poput Zadrana, Splićana i Šibenčana, nisu cijepljeni, ako ne baš u 80 posto, a onda barem u 60 ili 70 posto slučajeva.

Da jesu cijepljeni i da se mogu promovirati kao covid free destinacije, ti bi gradovi danas vjerojatno imali rezultate bliske 2019. godini, pogotovo zato što su pojedini naši izravni turistički konkurenti poput Španjolske, u dosta zabrinajvajućem epidemiološkom stanju.

No, umjesto da se dalmatinske destinacije hvale visokim postotkom cijepjenih građana, u Zadru su nedavno postrožene epidemiološke mjere. Što je svakako jako privlačno za potencijalne turiste.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.