Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Primož Dolničar najgora je elementarna nepogoda na 24Kitchen što pokazuje i Grill Tour With Primož

primoz-dolnicar-24kitchen

Ovih dana 24 Kitchen, mreža koja varira između izvrsnih emisija poput  novog showa velikog Raymonda Blanca, i potpuno groznih svakodnevnih emisija, emitira reprizu serijala Grill Tour with Primož. Serijal je snimljen 2018. godine.

U tim emisijama Primož Dolničar, wannabe kuhar i još gori prezenter, putuje zemljama bivše Jugoslavije pa opisuje kako se u pojedinim područjima šire regije pripremaju specijaliteti s roštilja. Koncept nije nužno loš, jer roštilj doista povezuje i najžešće antagonzirane države pokojne SFRJ. Problem, dakle, nije u geopolitici. Problem je u tome što gospodin Dolničar ne samo da nema pojma o tome što radi, nego se ne trudi ni prikriti da nema pojma o svom poslu.

Uzmimo za primjer emisiju iz Like, koju smo gledali sinoć. Primož Dolničar u toj je emisiji uspio počiniti barem desetak kardinalnih pogrešaka. Primjerice, rekao je da u Lici svi piju rakiju od krušaka i da je kruška glavno ličko voće. U stvarnosti, kruška je u Lici prisutna tek marginalno, a stara, originalna sorta tepka, gotovo da se više nigdje ne uzgaja. Ako u Google upište lička kruškovača, izaći će vam najviše dva ili tri manja proizvođača. Lika je, naravno, neusporedivo poznatija po šljivovici i šljivama.

Zatim je siroti gospodin Dolničar pekao gacke pastrve na roštilju. Međutm, pokušavajući zapaliti roštilj i koristeći i za to drvo kruške (zašto je, pobogu, čovjek opsjednut kruškama?), Dolničar je izazvao pirotehnički oblak bijelog dima, koji nije dopustio da vidimo što se dešava na roštilju. A uz toliko dima ništa se nije moglo ni desiti. 

U jednom trenutku Dolničar kaže: “A sad ćemo pokazati kako se peče pastrva koja je još maločas plivala iza mene.” Vrlo dobro. Ali, vidjeli smo veoma malo osim bijelog dima, jer Dolničar, prvo, nije odmah uspio zapaliti vatru kako treba, da bi zatim bio previše lijen da cijelu stvar snimi iz drugog pokušaja. Ovakav je nemar potpuno nevjerojatan.

Naposljetku, Dolničar je pokušavao filirati pastrvu , što je izgledalo pomalo neuredno i ružno, pa je uvaljati u kukuruzno brašno i ispeći na roštilju, što možda ne bi bilo loše da roštilj nije bio pogrešno zagrijan. pa se sva korica koju je TV chef želio stvoriti, naprosto raspala.

U emisiji o gackoj pastrvi nismo doznali gotovo ništa o tome kako se riječna riba peče na roštilju, što je užasno smiješno s obzirom na činjenicu da i 24Kitchen i Food Network redovito emitiraju elaborirane emisije o raznim stilovima roštilja, s detaljnim analizama utjecaja ovog ili onog drva, ugljena, temperature ili vrste roštilja na konačni okus pojedinih vrsta mesa.

Dolničarova emisija o ličkom roštilju drastično je substandardna, zapravo neobjavljiva, pa je prilično ridikulozno da je ikad završila na 24Kitchen, a kamoli da se reprizira.

Poslije katastrofalne epizode o ličkom roštilju, pastrvama i kruškama 24Kitchen emitirao je Dolničarov zapis o Leskovcu, glavnom gradu srpskog roštilja, koji je mogao biti zanimljiv da se u toj emisiji ne spominje Aleksandar Vučić, da šef turističke zajednice ne izgovara one najdosadnije fraze o jedinstvenoj privlačnosti lokalnog turizma i da profesor lokalne ugostiteljske škole ne govorio o sous videu, molekularnoj gastronomiji i uporabi šokera. Dolničar je došao u Leskovac razgovarati o sous videu i molekualrnoj gastronomiji?! Nemojte nas zezati.

Primož Dolničar najgora je elementarna nepogoda na 24Kitchen.  Toliko neznanja i nemara nismo vidjeli čak ni u nesretnim gastroemisijama Sanje Doležal. S tim da se Dolničar već godinama uspijeva švercati na međunarodnom TV kanalu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.