Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Beljska vina osvojila su pregršt medalja na recentnim francuskim vinskim natjecanjima, uključujući zlato za Graševinu iz, vjerovali ili ne, 2006. godine

belje-grasevina

Belje, jedna od najnagrađivanijih hrvatskih vinarija, ovih je dana osvojila niz relevatnih priznanja na natjecanjima u Francuskoj. Na Challenge International du Vin, koji se održava u Bordeauxu, s oko 5000 uzoraka iz cijelog svijeta, Belje je osvojilo dvije zlatne medalje.

Osobito je važno zlato za Graševinu iz davne 2006. godine, jer pokazuje golemi potencijal uspješnog starenja najvažnije hrvatske kontinentalne sorte.

Belje je u Bordeauxu osvojilo zlatnu medalju i za Goldberg frankovku iz 2012. godine. I ta je medalja iznimno važna jer pokazuje koliko je frankovka zapravo važna u hrvatskom kontinentalnom sortimentu, i koliko dobro frankovka može dozrijevati. Osim dvije zlatne, Belje je na Challenge International du Vin osovjilo i dva srebra, uključujući srebrnu medalju za novu Vrhunsku graševinu iz 2020. godine, koju smo nedavno probali u zelenom ambijentu beljskih vinograda, i koja je zaista izvrsna.

Na još jednom utjecajnom francuskom natjecanju, Mondial de Rose, beljski Rose iz 2020. osvojio je srebrnu medalju, u konkurenciji oko 1300 ružičastih vina. Novi beljski Rose kupaža je cabernet sauvignona i crnog pinota s veoma mnogo svježine i snažnim voćnim aromama i okusima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.