Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Beljska vina osvojila su pregršt medalja na recentnim francuskim vinskim natjecanjima, uključujući zlato za Graševinu iz, vjerovali ili ne, 2006. godine

belje-grasevina

Belje, jedna od najnagrađivanijih hrvatskih vinarija, ovih je dana osvojila niz relevatnih priznanja na natjecanjima u Francuskoj. Na Challenge International du Vin, koji se održava u Bordeauxu, s oko 5000 uzoraka iz cijelog svijeta, Belje je osvojilo dvije zlatne medalje.

Osobito je važno zlato za Graševinu iz davne 2006. godine, jer pokazuje golemi potencijal uspješnog starenja najvažnije hrvatske kontinentalne sorte.

Belje je u Bordeauxu osvojilo zlatnu medalju i za Goldberg frankovku iz 2012. godine. I ta je medalja iznimno važna jer pokazuje koliko je frankovka zapravo važna u hrvatskom kontinentalnom sortimentu, i koliko dobro frankovka može dozrijevati. Osim dvije zlatne, Belje je na Challenge International du Vin osovjilo i dva srebra, uključujući srebrnu medalju za novu Vrhunsku graševinu iz 2020. godine, koju smo nedavno probali u zelenom ambijentu beljskih vinograda, i koja je zaista izvrsna.

Na još jednom utjecajnom francuskom natjecanju, Mondial de Rose, beljski Rose iz 2020. osvojio je srebrnu medalju, u konkurenciji oko 1300 ružičastih vina. Novi beljski Rose kupaža je cabernet sauvignona i crnog pinota s veoma mnogo svježine i snažnim voćnim aromama i okusima.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Beljska vina osvojila su pregršt medalja na recentnim francuskim vinskim natjecanjima, uključujući zlato za Graševinu iz, vjerovali ili ne, 2006. godine

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min