Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Agli Amici Bitinada nudi tri degustacijska menija po cijenama od 830 do 1050 kuna

agli-amici

Ovih je dana u rovinjskoj marini preko puta hotela Grand Park otvoren restoran Agli Amici. Riječ je o istarskoj ekspozituri čuvenog reestorana s dvije Michelinove zvjezdice, smještenog u Godiji u predgrađu Udina.

Chef Emanuele Scarello, s kojim smo prije dva tjedna u Rovinju popili par čaša šampanjca, osobno je sastavljao menije i nadgledao sve detalje vezane uz otvorenje rovinjskog Agli Amici.

Agli Amici radi navečer i priprema tri degustacijska menija. Prvi se zove Godia i posvećen je potpisnim jelima ovog obiteljskog restorana. Godia se sastoji od šest sljedova uključujuči gofa s breskvama i škampe sa svinjskom potrbušinom, mlijekom i hrenom. Godia košta 1050 kuna.

Meni Istra košta 1000 kuna, a sastoji se od pet slijedova međi kojima se ističu risoni s Latusovim starim Urbani sirom, sipom i velom od sipinog crnila, i desert od araguani čokolade s lavandom i maslinovim uljem.

Naposljetku, Razglednice iz Rovinja obuhvaćaju četiri slijeda, uključujuči jadranskog jastoga i koštaju 830 kuna. Vinska lista osobito je jaka u šampanjskom dijelu s više godišta Perignona i Cristala, sa Salonom nešto jeftinijim od 7000  kuna te s mnogo growers šampanjaca. Domaća su vina prilično skupa; mlade malvazije počinju s 300 kuna, a odležane koštaju između 400 i 500.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.