Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ugledna štajerska vinarija Verus u četvrtak u 18 sati predstavlja se u zagrebačkoj vinoteci Vintesa

Štajerski Verus spada među najbolje slovenske vinske brendove kad je riječ o vrijednosti za novac, a i malo šire. Verusova vina pijemo dulje od deset godina, i zaista se ne sjećamo da smo ikad naišli na lošu bocu, a neki šiponi, sauvignoni i rizlinzi znali su biti zaista jako dobri, i to po višim međunarodnim kriterijima.

Verus se opravdano hvali komplimentima koje su njihovim šiponima i sauvignonima dodijelili klasici birtanske vinske publicistike, Jancis Robison i pokojni Steven Spurrier. Verus su prije četrnaest godina osnovali Božidar Grabovac, Danilo Šnajder i Rajko Žličar.

Gospoda su danas u ranim ili srednjim pedesetim godinama koje su, znamo, u stvarnosti nove četrdesete, što je vidljivo u energiji njihovih vina. Svi su rođeni u ljutomersko ormoškom kraju, dakle u esencijalnom vinogradarskom okruženju.

I najcjenjenija vina iz tog područja, poput fantazističkih Kupljenovih od prije dvadesetak godina, dok je stari korpulentni gospodin Jože Kupljen bio živ i u velikoj stvaralačkoj formi, nikad nisu bila jako skupa.

Slovenska Štajerska oduvijek je nudila izvrsna monosortna i terroirska vina za šire prihvatljiv novac; cijene Verusovih buteljki u Europi počinju već s desetak eura, što je za tu kvalitetu, čistoću i privlačnost zaista teško vjerojatno. Verusova večer u Vintesi prilika je da se uvjerimo u šarm i visok stupanj profesionalnosti vina iz slovenske Štajerske. Verusova promocija u zagrebačkoj vinoteci Vintesa, na adresi Vlaška 63 počinje u četvrtak u 18 sati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.