Početkom prosinca lanjske godine Esplanadina glavna chefica Ana Grgić rodila je kćerkicu Vitu. Sedam mjeseci kasnije, početkom lipnja ove godine, gospođa Grgić vratila se na posao i ponovno preuzela Esplanadine kuhinje.
Ovog smo proljeća nekoliko puta razgovarali s jednom od najboljih hrvatskih chefica. Ana Grgić odlučivala je između dvije opcije: ostanka na porodiljskom dopustu do jeseni, ili povratka u najbolji hrvatski hotel početkom ljeta.
Na kraju se odlučila za ranu ljetnu varijantu, zato što su Esplanadini restorani često prepuni (i danas su skoro svi stolovi na Bistroovoj terasi bili rezervirani za ručak ) ali i zato što je sama, kao autentična radoholičarka i iznimno odgovorna osoba, osjećala potrebu da se što prije vrati na posao. Ovdje valja podsjetiti da je gospođa Grgić kuhala u visokom stupnju trudnoće: povukla se iz kuhinje doslovno u zadnji čas.
Ovakva predanosti poslu nekoga možda može čuditi, no ona je zapravo tipična za vrhunske profesionalce u većini zanimanja, osobito kad ste na čelnoj poziciji institucije Esplanadina značaja. Esplanadine kuhinje funkcionirale su veoma dobro i dok je Ana Grgić bila kod kuće, no moramo priznati da jedva čekamo probati njene nove menije.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.