Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vinogradi Royal Hilla u Erdutu spadaju među najljepše u Slavoniji

royal-hill-1

S početka velike vinogradarske ploče na Kraljevom brdu u Erdutu vidi se Dunav, koji je u ponedjeljak blistao na popodnevnom suncu. Gledajući od ceste prema Dunavu, s lijeve se strane nalaze vinogradi Erdutskih vinograda, a s desne vinogradi Royal Hilla, jednog od najozbiljnijih novih vinskih projekata u Hrvatskoj.

royal-hill-4

Zeleni vinogradi blago se spuštaju prema velikoj rijeci kreirajući jedinstveni ambijent: dodir moćne vode i vinove loze uvijek je spektakularan, bilo da je riječ o strmom Wachau i Dunavu, Dingaču i južnom Jadranu ili pitomom Erdutu i Dunavu.

royal-hill-9

Vinogradi Royal Hilla nisu tek vizualno atraktivni. Oni reprezentiraju originalni terroir obilježen utjecajem rijeke, iznimno velikim brojem sunčanih sati, malom količinom padalina i ne odveć bogatom vrstom černozema. Vinogradi Royal Hilla mogu postati perfektno okruženje za klasične francuske crne sorte ali i za frankovku, pa čak i kadarku koja uz visoko zatravljenje izvrsno podnosi vrućinu.

Royal Hill na Kraljevu brdu sada posjeduje četrdesetak hektara pod vinovom lozom, s tim da će se površine uskoro povećavati. Zasad su na tržište pustili dva vina, provansalski stilizirani, elegantni Rose i Blanc de Noirs, oba napravljena od crnog pinota (u erdutskoj mikroklimi nema nikakvog smisla proizvoditi crno vino od crnog pinota, jer je ona prevruća za to senzibilno grožđe).

royal-hill-blanc-de-noir

Blanc de noirs privukao je pažnju posjetitelja i profesionalaca na Vinartu, budući da je riječ o jedinom hrvatskom mirnom suhom bijelom vinu proizvedenom od crnog grožđa.

Royal Hillovi položaji na Dunavu, uz ispravan, restriktivan i što prirodniji menadžment vinograda, mogli bi jako pomoći pretvaranju Erduta u jedno od uistinu prestižnih hrvatskih vinogorja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.