Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Boris Šuljić u oglasu za posao: Nemoj da mi se javljaju vonabi kuhari. Tražim samo junakinje i junake.

kuhinja-kuhari

Vlasnik Michelinova Boškinca Boris Šuljić ovih je dana na Facebooku objavio status/oglas za zapošljavanje u svom novom restoranu Tattva, koji se ukoro otvara na Zrću kraj njegova kluba Kalypso. Šuljićev status prenosimo u cijelosti zato što usrpkos zabavno afektiranom tonu, prilično precizno i ozbiljno ocrtava dominantno mentalno stanje na hrvatskom tržištu radne snage u ugostiteljstvu Grubo govoreći, Boris Šuljić u mnogočemu je u pravu. Evo kako gospodin Šuljić pokušava privući kuhare i konobare da se zaposle u Tattvi.

“Ajmo curice, ajmo dječaci, pustite te šablonske sezonske priče. Ovo je izazovno, novo, i uzbudljivo mejsto na Zrču,koje čeka najnadarenije, najluđe, najradišnije i najtalentiranije od vas..Kuhanje na otvorenom,pred rasplesanim mladim ljudima, serviranje uzbudljive fusion klope u novom Tattva Pag Clubu, ispred Kalypsa na plaži Zrče…E da je to meni netko s 23 godine ponudio,badave bi radio. Samo, s…. ja sam s 23 već imao Kalypso,a to je bilo prije 35 godina. Ništa, idemo dalje…Nemoj da mi se javljaju vonabi kuhari ….samo junaci da se jave. Znanje, rad, iskustvo , mudrost, disciplina, radna etika, entuzijazam, strast volja, takvi da mi se jave….Ovi drugi ne. Nemam vremena ni malo volje za njih:i mate psihologe,mame, tate, cure, dečke, tete…Ne znam, neku pomoć potražite. Mene nek zovu samo junakinje i junaci.”

Moramo priznati da je ovo najiskreniji , najkonkretniji i najpreciznije koncipiran motivacijski govor/poziv na zapošljavanje, koji smo pročitali u recentnoj povijesti hrvatske restoranske industrije.

Baš nas zanima koliko će se ljudi javiti za posao u Tattvi. Dođe li do dobrog odaziva, šefovi human resources odjela u velikim hotelskim i restoranskim korporacijama mogli bi se ugledati na Šuljićev primjer.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.