Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hvar Places u Starigradu možda je najbolja vrijednost za novac među svim hotelima na atraktivnim jadranskim lokacijama

hvar-places-14

Novi hotel Hvar Places u Starom Gradu na Hvaru, danas je koštao 750 kuna na Booking comu. Riječ je, vrlo vjerojatno, o njaboljoj vrijednosti za novac među svim hotelima u privlačnijim jadranskim destinacijama.

Hvar Places nije, naravno, luksuzan hotel. Riječ je o tipičnom lifestyle hotelu, koji je djelomično nastao na iskustvima lanaca W, Ace i Hoxton: čak su i neki ne baš nevažni detalji isti kao u Hoxtonu, poput izostanka ormara koje zamjenjuju vješalice u kutu sobe. Cijela ideja nove generacija lifestyle hotela jest da okupljaju goste koji slično razmišljaju i slično se osjećaju, pa im je mnogo važnije da u hotelu za 750 kuna imaju krevet i jastuke jednako ugodne kao u hotelu s pet zvjezdica, nego da veći prostor u sobi zauzimaju ormari.

Ili im je važnije da im hotel omogućuje puno sporta, zabave i specifičan feeling pripadanja određenoj zajednici, nego da hotelska vinska karta sadrži Dom Perignon i Cristal i da se za doručak dijele losos i kavijar.

Hvar Places prvi je veliki lifestyle hotel u Hrvatskoj. Malih ima nekoliko, a uvjerljivo je najneodoljiviji rovinjski Melegran koji, međutim, ne igra na sport i zabavu jer je smješten u starinskoj palači, nego na starinski, nostalgični hipsteraj.

Hvar Places je, nasuprot Melegranu, lifestyle hotel na sterodima. Za razliku do većine lifestyle hotela, koji jako štede na prostoru pa se njihove sobe zovu shoebox, Hvar Places ima i niz netipično velikih soba. Naša, na drugom katu, s pogledom na bazene i more, ima osam metara dugačak balkon, što se uistinu ne očekuje od hotela koji košta 100 eura na noć. Hvar Places ima i manje sobe, ali i velike apartmane na prvom katu, s četiri kreveta i golemim ležajem s baldahinom na prostranoj terasi okrenutoj prema bazena i moru.

Televizori su jednako dobri i veliki kao u bilo kojem five star hotelu, kupaonice su jednostavne i funkcionalne, sa zasebnim izlaskom na balkon, a ručnici debeli i meki. Mali, lakirani crveni hladnjak koji smo zatekli prazan kad smo stigli u hotel, gosti mogu puniti sami, naručujući dostavu paketa s pivom, vinima ili sastojcima za koktele u sobu. Sistem naručivanja je, međutim, nejasan i dostava se ne može naručiti nakon 23 sata. 

.

Javni su prostori veseli veliki i odlično uređeni. Glavni hotelski bar i restoran s otvorenom kuhinjom dizajnirani i su s puno elemenata industrijske arhitekture, koju omekšava svjetlosmeđi, topao drveni namještaj. Bazenski bar, na kojem DJ ordinira od deset ujutro do zatvaranja, najtraktivnije je mjesto u hotelu; oba su bazena dovoljno velika, a sunčalište je puno “tropskih” suncobrana, kao da ste na toplim morima.

hvar-places-07

Kokteli na oba bara nisu skupi za hvarske kriterije. Koštaju oko 50 kuna i prilično su dobri. Dominiraju kokteli s ginom, koje rade s lokalnim otočkim ginovima i aromatičnim biljem. Izbor piva varira od neizbježnog Heinekena, preko Paulanera do raznih craftova. Restoranski jelovnik, koji se mijenja svakodnevno, izbor je best of jela za mlađu populaciju, od raznih pizza do carpaccia i niza vegetarijasnkih opcija, po vrlo prijateljskim cijenama. Carpaccio košta šezdesetak kuna.

No, strateška su prednost Placesa njegovi i sportski i zabavni programi. Jutra na Placesovom bazenu možete počinjati kako hoćete, beer pongom, žestokim treningom, razgibavanjem na plaži, zen stretchingom kraj bazena ili nordijskim hodanjem. Ili možete zauzeti neku od udobnih ležaljki kraj bazena, naručiti koktel s bara i uživati u zrikavcima, suncui jutarnjim jazz sessionima uživo. 

ferrata hvar

Za fitness manijake koji ni na odmoru nemaju izgovora, hotel organizira intenzivne treninge (thrill drill, tabatha i slično) šest dana u tjednu.  Među najpopularnijim sportskim programima su SUP i višednevna škola windsurfinga koja košta oko 900 kuna (Želite li privatne satove cijena je nebitno viša, postoji i posebna škola widsurfinga za djecu) a glavna atrakcija je vrtoglava Ferrata Hvar, adventure izlet s najinstagramabilnijim prizorima na cijelom Hvaru, koji se također može naručiti u hotelu. Gostima su, naravno, dostupni bicikli, rute za jogging i trail, turniri u haklu i drugi konvencionalni ili manje konvencionalni načini trošenja energije, uključujuči i izlaske na Carpe Diem Beach, Hula Hula, Venerandu ili na vinske ture u vinarije Tomić, Svirče, Zlatan Otok i Carić.

place-sup

U svemu ovome se vrlo lako snaći, jer hotelska aplikacija nudi pregledan kalendar aktivnosti sa satnicama i funkcijom What Can I Do Now koja u svakom trenutk u pokazuje što se događa u krugu hotela. Večeri su rezervirane za partyje na bazenu. 

Placesov SPA koji cijeli miriše na citruse, lavandu, kadulju i otočno bilje, koncipiran je prvenstveno kao recovery zona koja će vas nakon aktivnog dana pripremiti za noćni provod, s masažama posebno usmjerenima na opuštanje i oporavak, specijalnim masažma za trudnice i nešto egzotičnih elemenata. Posebno je praktično što se sve masaže nude u dvije forme, 25-minutnoj Short & Great ako trebate brzu i efikasnu intervencijui  Sweet & Slow za uživanje na miru. 

places-bazen-party

Putem Places aplikacije mogu se pregledavati meniji u svim restoranima i barovima, SPA  i sportska ponuda, komunicirati s hotelom i osobljem, ili se na njoj može čitati blog s najzanimljivijim pričama s lokalnih destinacija.

Hvar Places obraća se mlađim, aktivnim gostima koji žive u digitalnom svijetu, pa je tako cijeli hotel digitaliziran: sve možete plaćati bijelom narukvicom koju dobijete na recepciji, troškove kontrolirati preko aplikacije, a u sobama umjesto hotelskog telefona imate zidni tap point preko kojeg možete komunicirati s recepcijom.

No, nasuprot digitalizaciji koja vas okružuje,stoji zaista entuzijastično, srdačno sooblje u veselim uniformama koje potpisuje Juraj Zigman,  ljubazno i efikasno kao da radi u vlastitom obiteljskom hotelu s pet zvjezdica. Koncept Hvar Placesa inovativan je i pomalo ruban za hrvatsku hotelsku industriju.. Gosti navikli na konvecionalne hotele mogli bi ostati začuđeni pojedinim elementima novog Valamarova hvarskog projekta. No, gosti koji puno putuju, nemaju predrasuda i žele puno zabave i ultra aktivan odmor uz dosta udobnosti, vjerojatno će se sjajno provesti za vrlo prihvatljiv novac.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.