Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nobilion za subotu najavljuje večeru koja prilično originalno spaja lokalne ljetne okuse Jadrana i kontinenta

nobilion-carpaccio

Specijalne večere u restoranu Nobilion u hotelu Ikador u Iki, postaju novo središte kvarnerskog društvenog života. Zasluge za to mogu se prvenstveno pripisati talentiranom i ambicioznom Nobilionovu chefu Dinu Kneževiću i njegovu timu, koji su uspjeli definirati precizan, elegantan rukopis izrazito sezonske i lokalne kuhinje kakav pristaje jednom od najluksuznijih hotela na Jadranu.

Nakon rasprodane Kvarnerske večere održane 04. lipnja, Nobilion najavljuje Adriatic Coast & Continent Pairing, večeru koja će spojiti najbolje ljetne okuse Jadrana i kontinentalne Hrrvatske.

nobilion

Večera počinje s malim jelom od mariniranih srdela i mladog češnjaka s meringom od limuna, slijedi carpaccio od boškarina s pestom od bosiljka i jagoda, riblje jelo, zanimljivo i originalno nosi file oslića, poslužen s umakom od boba i mente. Vrhunac večere bit će juneći obrazi u umaku od ljetnih vrganja, a večeru će zaokružiti desert s trešnjama. Sva jela pratiti će hrvatska vina, i to tako što će vina s kontinenta pratiti jela s morskim namirnicama i obratno. U Nobilionu će se točiti Cmrečnjakov Pušipel iz 2019, Krauthakerovi rose iz 2020 i graševina iz 2019 i Jakopićev cuvee 2015. Gostima će biti poslužen i koktel koji objedinjuje sastojke iz kontinentalne i obalne Hrvatske. Večera će se održati u subotu 12 lipnja od 19 do 23 sata u zlive jazz glazbu, cijena večere je 700 kuna po osobi. 

Adriatic Coast & Continent Pairing

Nobilion, Ikador, Ika

Subota 12. lipnja 2021.

19:00 – 23:00

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.