Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ŠTO PIJU SOMMELIERI Goran Petrić otkriva svoje favorite za šparoge, roštilj i jedan poseban trenutak

petric

Nedjeljom se kod nas doma opušta tako da ja kuham. U zadnje vrijeme je bilo doba šparoga pa smo dosta jeli salatu od šparoga s pečenim fileom pastrve. Inače pijem dosta hrvatskih vina ali nedjeljom volim istraživati strane etikete…a uz ručak se pio Sancerre Domaine Vacheron, svjež, sa dosta dominantnim citrusima, zelenom jabukom i jako se dobro slaže sa šparogama i svježim sirom.

U ovo vrijeme jako volimo i svježa vina pa uživamo u Alabiriñu Martina Codaxa, koji je svjež sa puno mineralnosti, rekao bih čak slanosti od tog utjecaja Atlantika…dominiraju citrusi s malo vinogradarskih breskvi i cvjetnih nota poput kamilice i cvjeta bazge.

S obzirom da je i sezona roštilja, dosta pijem Crozes Hermitage, Syrah iz sjeverne Rhone koji je dosta svjež, s  dominantnim začinskim notama crnog papra i dosta crnog bobičastog voća poput borovnice, crnog ribiza i višnje. Jako volim Teran Anno Domini braće Benvenuti iz Istre, a na kraju dana obožavam sa suprugom sjesti na balkon i popiti Gin tonic sa svježom mentom ili bosiljkom koju ona sadi i naravno cijeđenu limetu ili limun.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.