Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Takenoko mijenja koncept. Kažu da postaju nikkei restoran

takenoko sala

Osmog lipnja zagrebački Takenoko organizira ručak za novinare, na  kojem će restoran predstaviti svoj novi koncept. U kratkom tekstu koji smo dobili uz pozivnicu piše da će Takenoko prezentirati  specijalitete nikkei kuhinje.

Nikkei je japansko-peruanski fusion s kojim se donekle poigravao sushi restoran Hanami obitelji Čimbur, koji se zatvorio uslijed  požara u  susjednom Baltazaru. Čuveni chef Nobu Matsuhisa  učinio je japansko-peruanski fusion globalno popularnim žanrom, no korijeni nikkei kuhinje sežu još u 19. stoljeće, kad se određeni broj Japanaca u potrazi za poslom doselio u Peru.

Japanski su radnici počeli pripremati peruanske sastojke svojim tehnikama, i tako je, pojednostavljeno, nastao nikkei. Takenoko, koji navršava sedamnaest godina, prvi je japanski restoran otvoren u Hrvatskoj. Takenoko već jako dugo godina na meniju drži “crni bakalar” (black cod) s misom, potpisno jelo chefa Nobua. Stoga nije nelogično da je Takenoko u potrazi za prirodno potrebnim face liftingom, odlučio krenuti prema nikkei kuhinji. Rezultati nas jako  zanimaju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.