Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Starigradski Za pod zub jedan je od najšarmantnijih delikatesnih dućana na Jadranu

za-pod-zub-trgovina

U kaleti Srinjo Kola stotinjak metara od rive hvarskog Starog Grada, smjestila se mala i dražesna trgovina Za pod zub. U dvadesetak  kvadrata prostora vlasnik i osoblje uspjeli su nagurati neke  od najvažnijih hrvatskih zanatskih brendova, plus veoma dobra vina, ginove i druga jaka pića, plus nešto tipičnih lokalnih proizvoda.

Tu su, dakle, čokolade  Taman, sladoledi Medenko, ginovi Old Pilots, Dubrovnik Republic i velebitski Edelweisser, a uskoro dolazi Zmajsko pivo i Buzdovanov cider.  Među vinima se ističu buteljke Jo Ahaerne, najbolje hvarske vinarke. Tu su, normalno, Plančić i Plenković, ali i Claijeva malvazija Sv. Jakov.

Prodavačica nam je ponosno pokazivala boce veoma rijetkih lokalnih rakija i dva domaća nova gina, koja su tek nedavno dobili.

Za pod zubom prodaje otočke medove kao i bezbroj teglica s tapenadama, maslinama, kaparima i sutnom plavom ribom. Ni izbor sireva nije loš, a keksi s lavandom na Hvaru su neizbježni. Za pod zubom je dućan kakvih bi na obali trebalo biti barem pedesetak, ali ih ima tek nekoliko.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.