Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nikad nam nije bilo jasno zašto Dalmatinci maltretiraju turiste radovima usred sezone

Starigradska Antika, gdje smo danas ručali, ima vrlo lijepu terasu na katu, koja graniči s cvjetnom terasom jedne privatne kuće. Čim smo vidjeli tu slatku terasu poželjeli smo ondje sjesti i jesti. Međutim, za samo nekoliko minuta začula se prodorna, glasna iritantna tutnjava pneumatske bušilice iz jedne od susjednih kuća. Pa smo se morali evakuirati s terase.

U današnjoj jednosatnoj šetnji Starim Gradom na Hvaru, naišli smo na barem tri ili četiri primjera manjih građevinskih radova, koji, naravno idu na živce posjetiteljima a vjerojatno i lokalnim stanovnicima koji nemaju veze s radovima.

Slično je u cijeloj Dalmaciji, a i u dijelu Kvarnera i Istre (ovdje ne mislimo na gradnju nove istarske autoceste koja se upravo dovršava; to je nešto sasvim drukčije). 

Zaista ne razumijemo zašto lokalna komunalna poduzeća popravljaju ceste, ulice i rive u lipnju umjesto u veljači, i zašto privatnici obnavljaju dvorišta, garaže, balkone i krovove uoči početka pune sezone. Zašto se, pobogu, svi ti radovi ne bi mogli obaviti prije dolaska turista, umjesto sada kad sigurno ne pridonose  privlačnosti naših turističkih destinacija.

Radovi na početku pune  sezone upućuju na lijenost, loše planiranje i nebrigu za goste.  Što sigurno nije dobro za zemlju koja živi od turizma.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.