Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Srpski konobari i recepcioneri i ovog ljeta spašavaju hrvatski turizam

restorani-turizam

Na recepciji novog, žanrovski vrlo posebnog hotela Hvar Places, dočekala nas je djevojka iz Srbije., što se vidjelo jedino po naglasku; recepcionerka je koristila isključivo hrvatski vokabular. E sad, ta nas je gospođa dočekala toliko srdačno, kao da se radi o njenom obiteljskom hotelu a ne ovolikom korporacijskom projektu u drugoj državi.


Osim što je srčana, srdačna i energična, Placesova recepcionerka uzorno je efikasna: sve smo formalnosti oko prijavljivanja obavili za tri do četiri minute, uključujući i detaljno objašnjenje kako rade narukvice za plaćanje i snalaženje u hotelu. Na kraju se još ponudila da nam rezervira stol za večeru u gradu.

Hvar Places je lifestyle hotel s četiri zvjezdice. Djevojka s recepcije ponaša se se kao da radi u vrlo luksuznom hotelu s pet zvjezdica. Gospodin za bazenskim barom podjednako je efikasan, srdačan, brz i simpatičan. Za nekoliko minuta smiješao nam je dva solidna koktela, objasnio razliku između gina s kojim radi i koji je naveden u opisu koktela koji smo naručili, usput objasnivši čega trenutno nema. Promatrali smo ga idućih pola sata; odnos prema svim gostima bio je jednako profesionalan i topao. Barmen također dolazi iz Srbije.

Hvar Places novi je, vrlo veliki hvarski hotel, koji očito nije mogao pronaći dovoljno lokalne radne snage. Čini se da konobar i recepcioneri iz Srbije i drugih susjednih zemala ponovo, baš kao i 2019. godine, spašavaju hrvatsku turističku sezonu.
Prema iskustvu iz Placesa, rade to jako dobro.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.