Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Graševina Tradition Jasne Antunović Turk definitvno vrijedi više od 90 bodova i ima šampionski potencijal

grasevina-turk

Ugledna erdutska vinarka Jasna Antunović Turk rebrendirala je svoje najvažnije vino. Graševina koja je pod imenom Premium osvojila platinastu Decanterovu medalju za berbu 2013. sada se zove Graševina Tradition.

Tradition ima mnogo elegantniju bocu i etiketu od Premiuma. Vino je, pak, jednako dobro. Tradition iz 2017. godine zaokružena je, puna graševina s tipičnim mirisima krušaka, jabuka i žutog ljetnog voća, s finim herbalnim nijansama i s laganim medeno-botritičnim završetkom. Vino je delikatno ali supstancijalno, s naglašenom svježinom, koja mu jamči još dosta godina uspješnog dozrijevanja. Kad smo lani probali šampionsku Graševinu Premium iz 2013. prilično nas je fasciniralo koliko je još mladolika.

Jasna Antunović Turk, jedna od vodećih hrvatskih proizvođačica graševine, s Traditionom iz 2017. postigla je kontinuitet izvrsnosti, jer se to vino, koje vrijedi bitno više od 90 bodova, može uspoređivati i s platinastom 2013. kao i s također nagrađivanom 2015.

Veoma je dobro da se i gospođa Antunović odličila približiti praksi što prirodnijeg i minimalno intervencionističkog pristupa vinu, pa tako njena bazična mlada graševina iz lanjske berbe nije filtrirana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.