Nobilion, glavni restoran luksuznog hotela Ikador u Iki, jedna je o najintrigantnijih novih adresa na kvarnerskoj obali. Talentirani mladi chef Dino Knežević sa svojim timom u Nobilionu gradi novi rukopis moderne, elegantne luksuzne kvarnerske kuhinje. U petak 4. lipnja Nobilion priređuje posebnu degustacijsku večeru pod naslovom Okusi Kvarnera, svojevrsni Kneževićev showcase Nobilionove filozofije afirmiranja najboljih lokalnih sastojaka i gastronomskih tradicija.
Večera Okusi Kvarnera počinje s mariniranim kvarnerskim škampima, iza kojih će slijediti sporo kuhana hobotnica s kremom od boba i pečenim koromačem. Glavno riblje jelo bit će file raže s kremom od krumpira i umakom od škampa. Vrhunac večere, glavno jelo, interpretacija je vrlo lokalnih okusa janjećih rebaraca i orza s grobničkim sirom. Večeru će zaključiti parfait od jagoda s konfitiranim trešnjama. Ovo kvintesencijalno kvarnersko iskustvo dostupno je po cijeni od 490 kuna po osobi.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.