Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sushi bar Gyotaku u samo je mjesec i pol narastao na četiri lokala

gyotaku

Prvi Gyotaku otvorio se u Gotovčevoj ulici blizu Kvaternikova trga prije otprilike mjesec i pol. Do danas se multiplicirao u četiri lokala. Riječ je o najbrže rastućem lancu sushi barova u Hrvatskoj uopće, i o jednom od najbrže rastućih lokala s hranom.

gyotaku-12

Gyotaku se poslije otvaranja originalne lokacije proširio na City Center West, na Familiy Mall u Škorpikovoj i na Radničku preko puta Green Golda. Što je tajna uspjeha? Kao i uvijek u street foodu i fast foodu, kombinacija cijena, kvalitete i dizajna.

Gyotaku je relativno jeftin: sushi setovi koštaju između 49 i 78 kuna. Za taj novac Gyotaku isporučuje deset do dvanaest zalogaja sushija sa solidnim lososom i neobično dobrom tunom za taj rang cijena. Tu su i korektne kozice u tempuri, sushi s vegetarijanskim opcijama i dvije vrste pokea. Za taj novac u Zagrebu se ne može dobiti ni približno kvalitetan sushi  kao onaj u Gyotaku. Kutije za sushi elegantno su dizajnirane i stvaraju dojam premium proizvoda: konkurencija pakira sushi u ružne plastične kutije.

Gyotaku toči popularno japansko pivo i nekoliko veoma dobrih i masovno popularnih hrvatskih vina, poput Fakinove Malvazije: konkurencija uglavnom ne toči ništa vrijedno pažnje.

Gyotaku je dobar primjer uspješnog start-upa u proizvodnji brze i ulične hrane, iza kojeg stoji ozbiljno stručno znanje. Gyotakuov glavni chef Mladen Križanović završio je Kraljevsku akademiju za sushi u Tokiju. Gyotakuov instantni uspjeh pokazuje da je u ugostiteljskom poslu presudno ulagati u znanje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.