Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Beljske graševine ovog su proljeća osvojile čak sedam zlatnih medalja na stranim i domaćim natjecanjima

belje-grasevina

Belje je vodeći hrvatski proizvođač graševine, s više od pet stotina hektara vinograda pod graševinom i s jednom od najmodernijih vinarija u ovom dijelu Europe.

Stoga je logično da su beljske graševine – premda se baranjski terroir drastično razlikuje od kutjevačkog ili iločkog – redovito među najcjenjenijima u Hrvatskoj. Beljske su graševine svoj visoki renome potvrdile i ovog proljeća, kad su na domaćim i međunarodnim natjecanjima osvojile čak sedam zlatnih medalja. 

Vrhunska graševina iz berbe 2020. i graševina Goldberg dobile su zlatne medalje u Berlinu, na Berliner Wine Trophyju, na kojem se natjecalo oko 14 tisuća uzoraka vina iz cijelog svijeta. Ovdje valja reći da vrhunska graševina iz 2020. još nije na tržištu.

Na kutjevačkom Festivalu graševine Belje je osvojilo pet zlatnih medalja: tri za Vrhunsku graševinu a dvije za Kvalitetnu, Select graševinu, koja svojom cijenom manjom od pet eura za butelju redovito predstavlja izvanrednu vrijednost za novac.

Pregršt proljetnih zlatnih medalja predstavlja dobar uvod u promociju nove berbe beljskih graševina, koje bi se uskoro trebale pojaviti u trgovinama, restoranima, hotelima i kafićima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.