Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LOKALNI IZBORI 2021. Glavna enologinja Korta Katarine pobijedila u prvom krugu i postala prva gradonačelnica Korčule u povijesti

silic-maroevic

Mnoga mjesta na ovim lokalnim izborima doživjela su iznenađenja i preokrete. Korčula i dvostruko. Glavna enologinja Korta Katarine Nika Silić Maroević (SDP, HSU), već u prvom krugu je pobijedila HDZ-ova gradonačelnika Andriju Fabrisa i postala prva gradonačelnica Korčule u povijesti.

korta-katarina
Korta Katarina

“Ljudima je dosta da ih se straši da će biti zaboravljeni ako odaberu ovu ili onu opciju. Ljudi ne žele da ih se uopće zaboravlja i traže opcije koje će rješavati njihove stvarne neposredne probleme i aktivno zastupati javni interes,” objasnila je Silić Maroević u ponedjeljak na N1 razloge pobjede u prvom krugu. 

Četrdesetogodišnja Nika Silić Maroević rođena je u Račišću na Korčuli, školovala se u Zagrebu gdje je diplomirala na Agronomskom fakultetu. Od 2007. godine glavna je enologinja pelješke vinarije Korta Katarina. U politici je deset godina, kao SDP-ova gradska vijećnica, dok je zadnjih šets godina bila na čelu Mjesnog odbora Račišće. Nakon pobjede na izborima Silić-Maroević najavila je da će karijeru u vinskoj industriji staviti u mirovanje dok obnaša političku dužnost.  

Foto/Marko Sitar

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.