Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Batkov koncept roštiljarne s dodacima ide dalje. Uveli su carpaccio za 54 kune i Dalmatian Dog na čaše

carpaccio-batak

Batak, koji sad već ima trinaest ekspozitura u Zagrebu, bazično je i dalje roštiljarna s ćevapima, pljeskavicama, vješalicama i ribeye steakovima. Međutim, prije par godina Batak se počeo pretvarati u roštiljarnu s dobro pogođenim modnim detaljima.

Uveli su sezonske menije, pa u proljeće prodaju juhu od graška i šparoge na žaru. Uveli su dosta ozbiljne burgere. Uveli su tartar biftek , koji je odmah postao bestseller. Ove su godine jelovniku dodali goveđi carpaccio i goveđe obraze, koji su momentalno postali hit.

Danas smo u Batku na Kvatriću naručili carpaccio. Carpaccio košta samo 54 kune i neobično je dobar, ne samo za tu cijenu. Meso nije ledeno, ima jak okus sirove govedine, i dobru teksturu. Nekoliko zgodnih detalja poput kapara i šipka dodatno podižu dojam. Jedini je problem Batkova carpaccia nepotreban višak rikule. Trebalo bi je biti barem za trećini manje.

Batak je nedavno proširio vinsku kartu pa sad na čaše toče i niz Galićevih vina, svježu i hrskavu Bertošinu malvaziju, kao i izvrsni babić Dalmatian Dog, vino idealno za restorane, jer predstavlja odkičnu vrijednost za novac.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.