Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebačka restoranska euforija i dalje jača. Sad se ni u Esplanadi ne može dobiti stol za vikend, bez rezervacije danima unaprijed

esplanade

Danas oko podneva pokušali smo rezervirati stol za nedjeljni brunch, u Espalandinom fine dining restoranu Zinfandel’s. Esplanadina velika terasa Oleander gdje se poslužuje Zinfandelo’sov brunch  činila nam se zgodnim mjestom za proslavu unaprijed poznatog, inspirativnog ishoda sutrašnjih izbora za zagrebačkog gradonačelnika.

Gospođi koja se javila na telefon bilo je prilično neugodno, ali nam ni poslije nekoliko provjera nije uspjela pronaći stol. “Stvarno je sve rezervirnao,” rekla je, “Bojim se da za nedjeljni brunch morate bukirati barem tri do četiri dana unaprijed, a optimalno bi bilo da se najavite sedam dana ranije.”

Tako su i Esplanadini restorani ušli na sve dulju listu zagrebačkih lokala u kojim je nemoguće dobii stol za ručak. U subotu i nedjelju to je posebno nemoguće ako niste debelo unaprijed rezervirali.

U Esplanadinom Le Bistrou vikednom nije mnogo manja gužva nego u Zinfandelu. Naime, u srijedu ujutro voditelj Bistroa Ivan Trbušić dao je zamijeniti dva visoka stola na desnom dijelu terase  konvencionalnim niskim stolovima. 

“Zagrepčani baš ne vole jesti za visokim stolovima,”objasnio nam je gospodin Trbušić, “pa sam maknuo visoke stolove da bi subotom za ručak mogao smjestiti još dva društva, što nam donosi oko tri tisuće kuna više po svakom ručku vikendom.”

Esplanadini su restorani, dakle,toliko prepuni da moraju odbijati i stalne goste koji prekasno traže rezervaciju. I to u vrijeme dok u Zagrebu jedva da ima turista.

Esplanadin je primjer još jedan dokaz restoranske euforije koja unatrag mjesecc dana zaista žestoko trese Zagreb. Točno je da su restoranski kapaciteti prepolovljeni, zbog toga što se ne smije jesti unutra.

No, točno je i da nam se nikad u životu nije dogodilo da ne uspijevamo rezervirati stolove u restoranima u kojima godinama jedemo: u Carpacciu, Vinodolu i u Zinfandel’su.

Zagrebačkim retoranima koji imaju dovoljno privlačne terase baš nikad nije išlo bolje kad je riječ o potražnji za rezervacijama. Inače, nedjeljni brunch u Esplanadi košta 295 kuna po osobi, bez pića.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.