Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Šibenski Table for Two postavio je novu, visoku ljestvicu gastronomskog kiča na Jadranu

table-for-two

Kako izvješćuju Dobra hrana i još neki portali, u Šibeniku je otvoren restoran Table for Two na tajnoj lokaciji, na koju se goste s povezom na očima dovozi crnom limuzinom.

Restoran prima samo dvoje ljudi, premda na jednom portalu piše da ih može biti i četvero. Dosadašnji izvještaji navode da tajni meni na tajnom mjestu košta 400 ili 500 kuna po osobi, bez pića. Dakle, već je ovaj uvod s povezom na očima u crnoj limuzini dovoljan da se Table for Two uvrsti među šampione jadranskog gastronomsko-vinskog kiča, skupa s pozlaćenim steakovima od tisuću eura i  istarskim uljem od tisuću kuna.

No, jelovnik je još gori. Pa tako Table for Two možemo proglasiti apsolutnim pobjednikom u kategoriji jadranskog restoranskog turbo folka. Na nekim portalima moglo se pročitati kako je “misao vodilja u pripremi osam do deset sljedova iznenađenja sezona, kao i ponuda domaćih OPG-ova.” No, na tajnom se jelovniku, prema izvještaju Dobre hrane, nalaze se među ostalim kavijar od koštane moždine s uljem od tartufa, focaccia s ćevapima i makedonskim ajvarom, dim sum sa slatko-kiselim umakom od čilija i odležani steak “pečen a la Kobe”. Ne Kobe, nego pečen a la Kobe. Sve lokalno, sezonsko i autohtono, baš dalmatinski.

Ova kolekcija najpopularnijih jela iz fast fooda i mainstream restorana upotpunjena je tartar biftekom uz kojeg se, vjerovali ili ne, poslužuje debit. Samo bi nemilosrdni mazohisti i umjereni do potpuni gastronomski analfabeti zbog takve hrane putovali u Šibenik, pa nam nije jasno na koga vlasnici Table for Two računaju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.