Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Hoće li Oktoberfest zaista preseliti u Dubai? Pregovori su pri kraju

Iako smo ove godine u suzbijanju pandemije ipak odmakli u odnosu na lani, najposjećenije manifestacije i događaji još se neko vrijeme neće moći odvijati u normalnim okvirima. Organizatori Oktoberfesta, zato su jedan od najmasovnijih europskih festivala odlučili privremeno izmjestiti iz Münchena. I to vrlo daleko, u Dubai. Prema njemačkim medijima, grupa njemačkih poduzetnika upravo dovršava pregovore za organiziranje pustinjskog izdanja Oktoberfesta. 

Festival u Dubaiju ne bi bio samostalan događaj nego bi se odvijao u sklopu Expoa, u Dubai Marini u prostoru od 420 tisuća kvadrata s 32 šatora koji mogu primiti od tisuću do 10 tisuća posjetitelja. Prema planu, Oktoberfest Dubai trebao bi trajati od 7. listopada 2021. do 31. ožujka 2022, šest mjeseci umjesto tradicionalnih 16 dana. Najveća prepreka su, očekivano, emiratski zakoni koji su vrlo restriktivni prema alkoholu. Zato će se pivo točiti samo u šatorima u zatvorenom prostoru. I pijane i trijezne posjetitelje shuttleovima će prevoziti između hotela i šatora. 

Vijest je izazvala puno reakcija u Njemačkoj, ali minhenska gradska uprava se ne slaže s poduzetničkom idejom o Oktoberfestu u Dubaiju. “Originalni Oktoberfest je rođen u Münchenu i može se održavati isključivo u Münchenu,” objavili su u službenom priopćenju  se ograđuje od Oktoberfesta Dubai.” Oktoberfest u Dubaiju, proizlazi iz priopćenja, smatrat će se tek kopijom. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Hoće li Oktoberfest zaista preseliti u Dubai? Pregovori su pri kraju

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min