Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dingač i chardonnay Le Chiffre Ernesta Tolja dobili su veoma dobre ocjene u Parkerovu Wine Advocateu

tolj-parker-dingac-g

Zagrebački vinski poduzetnik Ernest Tolj nastavlja osvajati Ameriku. Lani je Toljev Dingač Saints Hills iz 2015. godine dobio 94 boda u Wine Enthusiastu, dok je plavac Sveti Roko osvojio 92 boda. Prije par dana Wine Advocate, kojeg još potpisuje Robert Parker, Dingaču je dao 90 plus, a chardonnayu Le Chiffre iz 2018. godine 90 bodova.

tolj-dingac-parker

Toljev je Dingač već dugo vremena, uz Milošev Stagnum, jedno od standradno najboljih crnih vina s Pelješca. Wine Advicate preporučuje da se ovaj Dingač pije do 2032. godine.

Le Chiffre, koji dolazi iz Toljeva istarskog vinograda Sveti Ante, definitivno je najbolji hrvatski chardonnay proizveden konvencionalnim metodama. Radi se zapravo o možda jedinom hrvatskom chardonnayu koji se može uspoređivati s klasičnim burgundskim vinima.

tolj-chiffre-parker

Wine Advocatev recenzent smatra da bi se Le Chiffre trebao piti do 2028. godine. Uspjesi Toljevih vina u vodećim američkim specijaliziranim medijima svjedoče da se ulaganja u znanje i kvalitetu moraju isplatiti.

Podsjetimo, primjerice, da je Toljev dugogodišnji glavni konzultant sam Michel Rolland, jedan od najutjecajnijih protagonista moderne  globalne vinske scene.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.