Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Public se pretvorio u jednu od rijetkih pouzdanih restoranskih institucija zapadnog Zagreba

public

Public u Voltinom naselju počeo je prije nekoliko godina kao stanovita imitacija O’Hare, ali s puno jela koja ne dolaze iz krušne peći. Pizza je od prvog dana bila veoma dobra, osim što su na tijesto stavljali previše sastojaka, čime su ubijali inače zaista vrhunsku napoletanu. U međuvremenu su razumjeli da višak sastojaka ne čini pizzu boljom. Danas je Public ozbiljan i uspješan mainstream restoran, koji i dalje peče vrlo dobru pizzu.

Publicov je meni jako velik, pa uključuje i rižote, što je na takvom mjestu gastronomski besmisleno ali očito ima svoju publiku. Svježe paste doimaju se prilično maštovito, a veći komadi mesa znaju biti jako ukusni i profesionalno pripremljeni. Public već dulje vrijeme nudi i dnevne menije s “domaćim” jelima po cijeni od 40 do 50 kuna. Danas su na redu bili faširanci.

Ambijent je moderan i prozračan; u srijedu je u Publicu bilo hladno prozračno, jer su sve staklene površine bile otvorene. Za razliku od brojnih zagrebačkih restorana i kafića, Public igra prema pravilima, što svakako treba pohvaliti.

Danas smo u Publicu ručali pizzu s bresaolom i rikulom, i biftek s pireom od graha i kukuruzom preprženim s pancetom . Pizza je zaista bila izvrsna, mirisna, s precizno pogođenim rubovima, ukusnim elastičnim tijestom i blagim leopardovim uzorkom. Publicova pizza već godinama spada među tehnički najbolje u Zagrebu.

Biftek je bio pečen baš kako smo tražili: spaljen izvana i krvav iznutra. Biftek s obilnim prilogom košta 150 kuna, što definitivno nije skupo. Uz biftek smo dobili i male vruće kruščiće koji su upravo izašli iz peći za pizzu.

Public nije gourmet restoran; oni koriste osrednje maslinovo ulje, u neka jela stsvljaju MSG i ne bave se kulinarskim finesama. Ali, Public je pouzdan, više nego korektan restoran sa slasnom pizzom , prihvatljivim cijenama i brojnom lojalnom publikom. Ručak s buteljkom Korlatova Syraha platili smo oko 450 kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.