Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Old Pilots gin je (ponovno) osvojio zlato na San Francisco World Spirits Competition

old-pilots-sfwsc-2021-g

San Francisco World Spirits Competition najcjenjenije je svjetsko ocjenjivanje destilata, s najvećim utjecajem u industriji i trgovini jakim pićima. 

Pod predsjedanjem osnivača natjecanja Anthonyja Diasa Bluea, ocjenjivački žiri sastavljen od svake godine ocijeni između tisuću i dvije uzoraka destilata iz cijeloga svijeta. Moćan sastav žirija glavni je razlog utjecaja ovog ocjenjivanja, a najviše nagrade dokaz vrhunskog statusa destilata i brendova. U konkurenciju za nagrade ulaze samo najbolje ocijenjeni destilati.

Zagrebački Old Pilots London Dry gin na ovogodišnjem San Francisco World Spirts Competitionu osvojio je zlatnu medalju. Old Pilots je tehnički najbolji hrvatski gin, koji je na SFWC-u zlato osvojio i 2019, ispred Blooma, The Botanista, Gina Mare i Ophira, nekih od najjačih brendova svjetske scene craft ginova. Ove godine i nekoliko ozbiljnih međunarodnih nagrada kasnije, potvrdio je status. 

old-pilots-swwsc

Old Pilots je autentični garažni gin, nastao kao rezultat zajedničke strasti prema ginovima dvojice bivših vojnih pilota. Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac upoznali su se prije dvadesetak godina u zadarskoj pilotskoj akademiji. Njihova destilerija Duh u boci nije bila impulzivan potez. Bušić i Anadolac odlučili su se profesionalno baviti destiliranjem gina, ozbiljno su se školovali za to i to se na Old Pilotsu vidi.

old-pilots-gin
Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac

Iako spada u klasični London Dry stil, Old Pilots je izrazito mekan i svilen, toliko da na momente stvara iluziju slatkoće, čvrsto stukturiran ali potpuno zaokružen. Riječ je o ginu bez alkoholnih rubova, s finim aromama borovice iz Otočca, kadulje i lavande koje nadopunjuju anđelika, korica južnodalmatinskih naranči i maslinov list. Old Pilots u prosincu je izbacio posebnu ograničenu Art Ediciju London Dry gina za koju je etikete dizajnirala OKO, jedna od talentiranijih hrvatskih suvremenih umjetnica.

Službeni rezultati San Francisco World Spirits Competition 2021. bit će objavljeni početkom svibnja

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.