Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Merkel još nije odlučila hoće li cijepljeni Nijemci smjeti slobodno putovati

merkel

Njemačka vlada objavila je da  započinje treću fazu cijepljenja u kojoj se mogu prijaviti svi građani, javlja Deutsche Welle. Iako prioritetna cijepljenja završavaju, upozorila je kancelarka Angela Merkel, to ne znači da će svi koji se prijave na masovno cijepljenje moći odmah doći na red. Ipak, Njemačka očekuje da će do lipnja cijepiti kritičnu masu građana. 

Osim na tempo cijepljenja, Merkel je upozorila i na moguće probleme koje će izazvati podjela stanovnika na cijepljene i necijepljene, u kojoj će cijepljeni zahtijevali puno više sloboda.  

“Ući ćemo u tranizicijsku fazu koja neće biti lagana,” rekla je, “Prema ovom se pitanju moramo odnositi vrlo obzirno.” Njemačka vlada upravo razmatra koje mjere će ublažiti ili ukinuti za cijepljene građane.Citirajući studije Instituta Robert Koch, Merkel je rekla da građani koji su primili obje doze cjepiva “više ne predstavljanju opasnost za širenje zaraze.”

Pretpostavlja se da će cijepljenima, primjerice ukinuti samoizolaciju nakon kontakta sa zaraženima. No, mjere će se ublažiti i za one koji su preboljeli covid ili imaju negativan test. Kancelarka Merkel je rekla da je prerano komentirati znači li ublažavanje mjera za imune građane i slobodno putovanje, što medije posebno zanima uoči turističke sezone.  “Ne mogu danas reći što će biti. To ovisi o razvoju ovoga što radimo sada,” rekla je dodajući kako će trebati još  dosta rada da bi se zaista moglo reći da je virus suzbijen. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.